Liberalul Ghimpu, înregistrat drept al doilea concurent electoral la funcția de Președinte

ghimpu-2
Foto: Facebook / Parlamentul Republicii Moldova

În cadrul ședinței de marți, 13 septembrie 2016, Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat concurentul electoral la funcția de Președinte al Republicii Moldova – domnul Mihai Ghimpu, desemnat de către Partidul Liberal. De asemenea, CEC a înregistrat simbolul electoral și a confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ, cît şi persoana responsabilă de finanţe (trezorierul).

Tot marți, CEC a stabilit plafonul mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul ”Fond electoral” la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova. Potrivit hotărîrii CEC, plafonul general al mijloacelor financiare se stabilește luînd ca bază de calcul un coeficient înmulțit cu numărul de alegători din circumscripția electorală în care au loc alegerile. Pentru acest scrutin, mărimea coeficientului a fost stabilit la valoarea de 23,05 lei. Conform datelor din Registrul de stat al alegătorilor, la situația din 13 septembrie 2016, numărul total de alegători incluși în listele electorale este de 2 854 557 de alegători.

Astfel, plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al concurentului electoral alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din data de 30 octombrie 2016 este de 65 797 538, 85 lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente