(foto) Comunitatea absolvenților FLEX și-a propus să ajute familiile cu un venit mai mic decât cel mediul

DSC_0332
Foto: Donezi-Contezi

Comunitatea de absolvenți ai programului FLEX din Republica Moldova a lansat sâmbătă, 3 septembrie, proiectul „Donezi-Contezi’’, care are drept scop acordarea de ajutor material copiilor din familii social-vulnerabile sau cu un venit mai mic decât mediul la nivel național. Lansarea a avut loc la Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu”.

Proiectul se va desfășura pe parcursul lunii septembrie în aproximativ 28 de regiuni din Republica Moldova și va fi implementat de circa 170 de voluntari, în parteneriat cu Centrul de Tineret iYoung, Access Microscholarship Program și Corpul Păcii.

Toți voluntarii vor efectua următorii pași:

#1. Pleacă la asistentul social pentru a afla lista familiilor social vulnerabile.
#2. Își formează o echipă de voluntari din comunitatea lor pentru a lucra mai eficient și mai repede.
#3. Promovează proiectul în școlile din comunitate (prezentări PowerPoint, merg din clasă în clasă etc.)
#4. Strâng donațiile (prin intermediul centrelor de colectare la discreția lor).
#5. Proiectul va fi derulat pe parcursul întregii luni septembrie, spre sfârșitul căreia echipele vor sorta donațiile în funcție de nevoile destinatarilor și le vor distribui respectiv.

Pe tot parcursul lunii septembrie, Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu’’ va servi drept centru de colectare a donațiilor din Chișinău. În alte regiuni, în instituțiile de învățământ din care fac parte, voluntarii noștri vor lăsa cutii asemănătoare cu cea din bibliotecă.

Pe lângă o contribuție benefică pentru viața decentă a familiilor social vulnerabile, vizitatorii evenimentului au mai avut ocazia să asiste și să participe la discuții pe teme actuale, cum sunt de exemplu voluntariatul, asistența socială, experiențele internaționale etc., scopul de a demonstra importanța unor astfel de activități determinându-i pe organizatori să nu se limiteze doar la colectarea donațiilor.

Astfel, la eveniment au fost invitați Ana Ursachi – avocat, Denis Rosca – autorul cărții „Cartea de aur a Basarabiei”; Joseph Tolledo-Public Affairs Officer at US Embassy Kayuyum (Kaya) Koban – Peace Corp Volunteer; Artiom Ursoi – președintele Centrului de Tineret iYoung; Svetlana Matvievici – inițiatoarea proiectului Descoperă și Moldova Maia Sandu – ex-ministrul Educației, toți manifestându-se pozitiv privitor la inițiativa nobilă cu care a venit grupul de tineri.

 

DSC_0261

DSC_0263

DSC_0299

DSC_0301

DSC_0357

DSC_0362

DSC_0383

DSC_0399

DSC_0408

DSC_0432

DSC_0436

DSC_0456

DSC_0462

DSC_0473

DSC_0479

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente