(foto, video) Culoare și tinerețe pe strada pietonală din Chișinău. Cum s-a desfășurat a doua ediție a Festivalului Tineretului

fest12
Foto: CNTM

Vineri, 12 august 2016, pe strada pietonală Eugen Doga, în contextul Zilei Internaționale a Tineretului s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Festivalului Tineretului, cei prezenți având posibilitatea să asiste la mai multe activități, destinate în exclusivitate tinerilor.

Organizat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova, UNFPA Moldova, AIESEC, şi Rotaract Club, festivalul și-a bucurat vizitatorii cu o ceremonie complexă de deschidere în cadrul căreia au fost prezenți Pavel Ianeț – viceministrul Tineretului și Sportului, președintele Consiliului Național al Tineretului din Moldova – Terentie Carp și Eugenia Berzan – Analist de Programe Sănătate Sexuală și Reproductivă și Tineret UNFPA Moldova, fiecare dintre ei venind cu un mesaj de felicitare pentru tineri și exprimându-și admirația față de tinerii activi și oferind suportul sectorului asociativ de tineret.

PC: CNTM
PC: CNTM

„Din start conceptul evenimentului este, pe lângă divertisment, crearea unei platforme cu ajutorul căreia tinerii ar putea găsi oportunutățile ce îi interesează pe astfel de teme cum sunt de exemplu educația sau angajarea în câmpul muncii”, afirmă Vicepreședinta CNTM, Ana Indoitu. Astfel, participanții și vizitatorii au avut ocazia să facă cunoștință cu peste 20 de organizații pentru tineret, fiecare avându-și specificul său și propunându-le tinerilor o gamă vastă de activități în care ei s-ar putea implica.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost făcut public „Raportul de Integrare a Priorităților Tinerilor în Strategia de Ocupare a Forței de Muncă 2017-2021”, prezentat de Igor Ciurea, Secretar General al Consiliului Național al Tineretului din Moldova, și efectuat în baza metodologiei de intergrare a intereselor tinerilor în politicile sectoriale, (Youth Mainstreaming). Pe marginea raportului respectiv a avut loc și un panel de discuții cu genericul „Rolul tinerilor în contextul realizării prevederilor Agendei de Dezvoltare Durabilă 2030”, în cadrul căruia au participat reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului, Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Familiei, Ministerul Sănătății și Eugenia Berzan, UNFPA Moldova, cu accent pe angajabilitatea tinerilor și muncă decentă, sănătatea sexual-reproductivă a acestora.

PC: CNTM
PC: CNTM

Între timp a fost desfășurate târgul educațional (cu participarea mai mulor universități din România), târgul locurilor de muncă cu participarea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă și a angajatorilor privați și târgul ONG-urilor care le-a oferit tinerilor oportunități de implicare în diverse proiecte și workshopuri.

Totodată, datorită programului organizat de AIESEC – „Youth Speak” tinerii au avut posibilitatea să socializeze cu semenii săi de peste hotare purtând discuții despre dialogul intercultural, schimburi de idei, împărtășindu-și în paralel experiențele.

PC: CNTM
PC: CNTM

Evenimentul a fost încheiat de un concert rock în cadrul căruia au evoluat trupe autohtone, acesta oferindu-le vizitatorilor o atmosferă relaxantă dar suficient de încinsă pentru timpul puțin cam rece de afară, concertul fiind moderat de Draggy Smile, prietenul publicului de la Gustar 2016.

Astfel, festivalul le-a oferit tinerilor posibilitatea de a discuta de la egal la egal cu factorii de decizie, de a cunoaște organizaţii, job-uri şi programe destinate lor şi de a se simți bine pe fundalul unui festival muzical.

PC: CNTM
PC: CNTM
PC: CNTM
PC: CNTM
PC: CNTM
PC: CNTM
PC: CNTM
PC: CNTM
PC: CNTM
PC: CNTM
PC: CNTM
PC: CNTM
PC: CNTM
PC: CNTM
PC: CNTM
PC: CNTM
PC: CNTM
PC: CNTM
PC: CNTM
PC: CNTM
PC: CNTM
PC: CNTM
PC: CNTM
PC: CNTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente