60 de tinere din toate colțurile Moldovei participă la Școla de Vară pentru Tinerele Lidere

13838299_1045666915509534_1153787810_o_0
Foto: Edu.gov.md

Astăzi, 25 iulie, a avut loc deschiderea Școlii de Vară pentru Tinerele Lidere care se va desfășura în perioada 24-31 iulie curent. Școala a întrunit într-o atmosferă familiară 60 de tinere din Republica Moldova cu vârsta cuprinsă între 15 – 18 ani, de la diferite instituții de învățământ – licee, gimnazii, școli profesionale, colegii. Acestea vor fi printre primele tinere care vor beneficia de un program de formare, orientat către dezvoltarea carierei.

În deschiderea evenimentului, viceministrul educației Elena Cernei a declarat că este onorată să participe la deschiderea unei asemenea școli îndemnând elevele să-și valorifice la maxim potențialul și să profite din plin de timpul petrecut alături de consilieri și alți elevi: „Ghidarea tinerilor în carieră, alegerea potrivită a profesiei este un proces extrem de important pentru viitorii specialiști, tocmai din acest motiv vreau să vă felicit că sunteți parte a acestui proiect. Sper ca această școală să vă deschidă calea spre o altă lume, o lume a cunoașterii și a înțelegerii. Vă felicit pentru interesul de care dați dovadă și vă doresc mult succes în realizarea sarcinilor primite din partea organizatorilor”.

Totodată, doamna viceministru a îndemnat copiii să aibă încredere în forțele proprii, să fie activi și să se implice în procesul de luare a deciziilor.

Sofia Șuleanschi, director executiv al Centrului pentru Educația Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), a precizat că acest proiect va educa elevii pas cu pas despre cum să-și aleagă corect o carieră: „Timp de o săptămână tinerii vor participa la sesiuni de instruire, ateliere de lucru și dezbateri pe mai multe domenii: dezvoltare personală și proiectarea carierei, dezvoltarea capacităților de lider și a încrederii de sine, angajarea în câmpul muncii și instrumentele de marketing personal, antreprenoriatul ca opțiune în carieră, elaborarea planului de dezvoltare și altele.

În cadrul programului, tinerele își vor perfecționa limba engleză și vor participa la un club de discuție și stimulare a inițiativei. Printre cei zece consilieri care vor oferi consultanță tinerelor se numără și un voluntar al Corpului Păcii.

Școala de vară se desfășoară în cadrul proiectului „Reconceptualizarea orientării profesionale și consilierii în carieră” (REVOCC), implementat de CEDA în parteneriat cu Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), cu suportul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente