Elevii moldoveni au obținut trei medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Biologie

p_20160723_190033

Lotul Olimpic din Republica Moldova a obținut 3 Medalii de bronz și o Mențiune de Onoare la Olimpiada Internațională de Biologie, desfășurată în perioada 17 – 24 iulie 2016, la Hanoi, Vietnam. Pentru locurile premiante au concurat 260 elevi din 68 țări.

Conducătorul echipei naționale dna Goraș Mariana, șef adjunct Direcția învățământ preuniversitar, Ministerul Educației a precizat că din echipa Republicii Moldova au făcut parte 4 elevi de la liceele „Orizont”, „George Călinescu”, „Petru Movilă” și „Prometeu-Prim” din Chișinău: „Medaliile de bronz au fost cucerite de Horneț Vladlena, clasa a XII-a, Liceul Teoretic “Orizont”, Tornea Iuliana, clasa a XI-a, Liceul Teoretic “George Călinescu”, Culinscaia Anna, clasa a X-a, Liceul Teoretic “Petru Movilă” iar Robu Irina, elevă în clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Prometeu-Prim” din Chișinău a obținut diploma de mențiune”.

Un aport considerabil în organizarea pregătirii elevilor olimpici l-au avut atât profesorii din licee cât și echipa de profesori universitari, în următoarea componență: Dr., conf. univ. Rîvneac Elena, Dr., conf. univ. Pelin Elina,

Lector asistent, Globa Lilian de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu ”, Dr., Șestacova Tatiana, Universitatea Academiei de Științe a Moldovei și Dr., Baban Elena, Institutul de Zoologie al Academiei de Științe a Moldovei.

Concursul a durat de 2 zile și a constat din o probă teoretică și una practico-experimentală, toate cu un grad de complexitate și un volum foarte ridicat. Ambele probe au inclus subiecte și sarcini pentru rezolvare din multe domenii ale biologiei: anatomia și fiziologia plantelor, anatomia și fiziologia animalelor, biologia moleculară, genetica, biochimia, microbiologia, etologia, și ecologia.

Ministerul Educației îi felicită pe elevii olimpici, precum și pe profesorii acestora și le urează mult succes pe viitor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente