Festivalul de muzică clasică Moldo Crescendo se va desfășura în patru edificii istorice din țară

1
Foto: Facebook/ Moldo Crescendo Classical Music Festival

Iubești muzica clasică? Dacă da, vino la Festivalul de muzică clasică Moldo Crescendo Conace, care se va desfăşura în perioada 27 iulie – 6 august. Festivalul a fost creat de un grup de tineri care au absolvit Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu”, iar acum studiază în străinătate.

Deja al patrulea an, din dragoste pentru frumos, artă şi Moldova, aceştia revin acasă pentru a face concerte de muzică clasică.  Festivalul Moldo Crescendo Conace inițiază o tradiție anuală cu renume care să pună în valoare muzicienii moldoveni și patrimoniul cultural al țării.

Anul acesta festivalul se va desfăşura în patru edificii de însemnătate istorică şi arhitecturală: Muzeul Zemstvei, Conacul Ciolac-Malski din Bahmut, Muzeul Naţional de Artă şi Castelul Mimi.  Avem peste 50 de monumente de o mare valoare istorică şi culturală, dintre care mai mult de jumătate sunt în stare de degradare şi au nevoie de renovare. Prin aceste concert încercăm să atragem atenţia asupra necesităţii prezervării patrimoniului arhitectural.

Programul festivalului:

27 iulie – Muzeul Zemstvei. Deschiderea festivalului.
30 iulie – Conacul Ciolac-Malski, satul Bahmut.
3 august – Muzeul Naţional de Artă.
6 august – Castelul Mimi. Închiderea festivalului. 
Mai multe detalii despre Festival şi ediţiile anterioare, puteţi găsi pe pagina de Facebook.

1

Totodată, astăzi  se lansează campania de crowdfunding pentru Festivalul de muzică clasică Moldo Crescendo op. 2 Conace. Suma colectată vine să acopere cheltuielile de transport ale muzicienilor, dar şi cheltuielile de promovare ale artiştilor locali. Vă îndemnăm să promovaţi acest apel, pentru a ajuta să fie colectată suma necesară, fiecare contribuţie este importantă. Puteți dona prin guvern24.md.

Biletele pot fi procurate pe fest.md sau înaintea concertului. Elevii și studenții instituțiilor de muzică au acces gratuit la prezentarea carnetului de elev/student.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente