(foto) Atmosfera creativă a festivalului Cucuteni 2016 a pus pe jar oaspeții de la Ivancea

SV2_9864

Mai mult de 2.500 de vizitatori ai festivalului au putut savura expoziția magnifică de ceramică și pictură a celor mai buni artiști din Europa, Asia și Africa, participanți ai taberei de creație Cucuteni International Art Camp 2016.

De asemenea, aceștia au participat la master class-uri de ceramică și arte plastice pentru copii și adulți. Cei mai mici vizitatori ai festivalului Cucuteni 2016 au luat parte la săpături arheologice adevărate.

SV2_9624

Dansuri fierbinți, un spectacol al focului sub ritmurile instrumentelor antice, lecții de mânuire a tobelor, un master class unic de percuție și improvizație unde participanții au experimentat procesul de transformare a corpurilor proprii în instrumente muzicale. Yardsale de la cei mai buni meșteri și artizani din Moldova, băuturi și bucate recreate după cele mai vechi rețete – toate acestea au făcut parte dintr-o mare sărbătoare, la care au venit nu doar vizitatori de pe loc, dar și oaspeți din multe țări străine, interesați de istoria și cultura țării noastre și de cea mai antică civilizație europeană – Cucuteni Tripolie, care a existat pe teritoriul Moldovei 7000 de ani în urmă.

Printre oaspeții festivalului s-au numărat și ambasadorii Italiei, României și Ungariei, care au apreciat lucrările unice, create de participanții taberei timp de trei săptămâni.

SV2_9784

Festivalul a culminat cu concertul inegalabilului Valy Boghean Band și cu predarea focului unei sculpturi de ceramică, creată de participanții taberei – un simbol antic cucutenian al belșugului, semn de venerare a forțelor naturii!

Sculptura de foc și o parte din operele de artă create timp de trei săptămâni în cadrul taberei de creație vor fi transmise Muzeului Național de Artă a Moldovei, astfel încât toată lumea să se bucure de o colecție unică de lucrări și să se alăture moștenirii uneia dintre cele mai vechi culturi de pe glob!

SV2_9703

Cucuteni International Art Camp 2016 este organizat de Art Studio „Picasso” sub patronajul Ministerului Culturii al Republicii Moldova în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei și agenția de relații publice „PRofile”.

Mentorul Simpozionului Cucuteni International Art Camp 2016 este bine cunoscutul ceramist Mir-Teymur Mamedov din Azerbaidjan.

Evenimentul este susținut de compania Bemol – partener general, Moldova Agroindbank, Lukoil-Moldova, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, Moldtelecom.

SV2_9774

SV2_9680

SV2_9655

SV2_9631

SV2_9633

SV2_9759

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente