Demiterea lui Șor: Consilierii de la Orhei susțin că vor respinge solicitarea procuraturii și promit proteste

ilan
Foto: Ilan Shor PC: inprofunzime.md

Consilierii fracţiunii majoritare din Consiliul orăşenesc Orhei susțin că vor respinge solicitarea procuraturii privind suspendarea lui Shor și anunță proteste de amploare. Intenţia a fost formulată în cadrul unei conferinţe de presă, desfăşurată luni, 4 iulie.

Potrivit organizatorilor conferinţei, Consiliul orășenesc Orhei se va întruni marți, 5 iulie, în ședință pentru a examina cererea procuraturii anticorupție privind suspendarea lui Ilan Shor din funcția de primar. Un grup de consilieri din fracțiunea majoritară a anunțat în cadrul conferinţei de presă că va respinge cererea. Mai mult, aleșii locali de la Orhei acuză procurorii de abuzuri și justiție televizată și anunță proteste până la eliberarea primarului lor, transmite IPN.

„Noi suntem obligați să punem în discuție acest subiect și la următoarea ședință a Consiliului va fi discutată. Dar toată fracțiunea e solidară cu Ilan Shor care nu este de vină și va fi un vot negativ”, susțin consilierii locali.

Potrivit acestora, procuratura comite un abuz în privința lui Ilan Shor la „presiunile unor ONG-uri plătite și a unor instituții de presă”. Ei au calificat acțiunile procurorilor drept „justiție politizată și televizată” și au anunțat că se vor adresa organizațiilor internaționale.

Mai mult, consilierii de Orhei susțin că vor avea loc proteste masive până la eliberarea lui Ilan Shor.

Reamintim că, Ilan Șor este acuzat de spălare de bani şi escrocherii în proporţii deosebit de mari în perioada deţinerii funcţiei de preşedinte al Băncii de Economii. Acesta a fost reţinut pe 22 iunie inițial pentru 72 de ore, iar ulterior i s-a acordat un mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente