Festivalul Internaţional GUSTAR, cel mai mare festival muzical al anului, revine cu cea de-a VI-a ediție, care se va desfășura în perioada 5-7 august 2016, în apropierea satului Furceni, în lunca râului Răut, Parcul Național Orhei.

Vlad Costondoi, director general, compania „SENS MUSIC”: Într-o perioadă relativ scurtă, festivalul GUSTAR a devenit un eveniment important pentru promovarea imaginii RM drept ţară cu un bogat patrimoniu cultural şi destinaţie turistică ofertantă. Festivalul va fi un fel de mini-vacanță de 3 zile, iar pe durata acesteia vom oferi vizitatorilor un spectru larg de activități pentru toate categoriile de vârstă și pentru orice preferințe culturale. Vă invităm să ne bucurăm împreună de un eveniment unic și tot mai surprinzător în fiecare an!”

În ediția din acest an, pentru prima data vor fi instalate două scene, pe care vor evolua zeci de artiști cunoscuți și mai puțin cunoscuți, dar talentați, atât din țară, cât și de peste hotare. Totodată, vizitatorii vor avea ocazia să admire cel mai mare photowall expus vreodată în aer liber la noi în țară – „Galeria Prietenilor”, care va măsura aproximativ 50 de metri în lungime și pe care vor fi afișate portrete și imagini cu participanții de la edițiile trecute ale festivalului. În plus, se va extinde zona de camping, astfel încât vizitatorii să poată beneficia de cele mai bune condiții.

 

13990_700049593376821_1072745769872275588_n

 

Surprizele evenimentului vor fi recitalurile  oferite de interpreți și formații de renume: Figli di Madre Ignota (Italia), Loredana (România), Vanotek (România), Vali Boghean (Republica Moldova).

În afară de muzica de calitate pentru care este recunoscut, festivalul va cuprinde și alte activități complementare, împărțite în următoarele zone:

Kids Zone – activități socio-educative pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, jocuri cognitive și sportive pentru copiii de toate vârstele;
Relax Zone – destindere și atmosferă de vacanță, hamace și canapele confortabile în cea mai relaxantă zonă a festivalului;
Krafts Zone – ateliere interactive, unde oaspeții vor putea crea produse lucrate artistic, fiind ghidați de meşteşugarii prezenţi la festival;
Tasty Zone – bucătărie națională și internațională, cu o gamă variată de bucate delicioase și băuturi răcoritoare;
Book Zone – o colecție de cărți pe care vizitatorii le pot împrumuta pentru a se odihni prin lectură;
Techno Zone – zonă destinată reîncărcării telefoanelor, laptopurilor, gadgeturilor, pentru ca vizitatorii să poată fotografia/filma, distribui și relata live despre eveniment.

Pentru amatorii de istorie și excursii vor fi organizate tururi gratuite prin Parcul Orheiul Vechi, care vor include principalele obiective din zonă: Băile tătăreşti din Orheiul Vechi, Cetatea getică de la Butuceni, Locuinţele de piatră, Biserica medievală, Mănăstirile rupestre din Orheiul Vechi, Biserica Sfânta Maria.

 

10421524_700049500043497_4333522261295966922_n

 

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 6 august, însă deținătorii de abonamente vor avea acces în zona desfășurării evenimentului încă din seara zilei de 5 august.

Prima ediție GUSTAR a avut loc în anul 2010, iar între timp evenimentul a reușit să devină cel mai mare festival din Republica Moldova, recunoscut la nivel internațional. Festivalul a atras la fiecare ediție în jur de 20,000 de persoane, printre care  turiști din toate colțurile lumii, devenind una dintre destinațiile preferate din regiune, grație diversității culturale promovate.

Pentru informații și rezervări de bilete accesați www.gustar.md, www.biletonline.eu sau apelați nr. 022 233 898.

Acest eveniment este realizat de „Sens Music” cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și de Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA. Partener al evenimentului este și Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.