(galerie foto) O navă de croazieră sub pavilion elvețian a poposit astăzi la Giurgiulești

10

Eveniment inedit în Portul Internațional de Pasageri și Mărfuri Giurgiuleşti. Circa 200 de persoane au vizitat localitatea Văleni din raionul Cahul. Este vorba despre turiști germani și olandezi a unei nave de croazieră de tip „ANESHA”, care a acostat în această dimineață în sudul țării.

Pasagerii croazierii au fost întâmpinați cu pâine şi sare, dar şi, cu câte un pahar de vin moldovenesc, oferit chiar de Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, precum și, conducerea Căpităniei Portului Internațional Giurgiuleşti.

La eveniment a fost prezentă şi Lidia Bejenaru, renumita bunica care bate doba, din Văleni. Ulterior, oaspeții au mers în localitatea Văleni unde au făcut cunoştință cu tradițiile populare moldoveneşti.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc a declarat că intrarea navelor mari în Portul Internațional Giurgiuleşti se datorează eforturilor depuse pentru realizarea lucrărilor de curățire a râului Prut. Ca urmare, a fost posibilă navigarea navelor maritime pe Prut.

Motonava olandeză de croazieră „ANESHA” are o lungime de 135 de metri şi o capacitate de 200 de persoane. Astăzi, este doua oară din acest an, când vasul a intrat pe teritoriul Republicii Moldova, iar până pe 31 decembrie, mai sunt planificate încă şase intrări.

1

2

4

5

6

7.1

7

8

9

11

12

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente