Cunoaște gustul vinului de calitate! Participă la o degustare de vinuri lansate în primăvara lui 2016

13394178_516559438554430_5306477527723128189_n
Foto: Wine Of Moldova

„Wine Friendly” revine într-o nouă ediție cu genericul „Wine – Live”. Astfel, pe 14 iunie 2016, la ora 19.00, ești invitat la un Master Class Wine Friendly, care va avea loc în incinta terasei restaurantului Pani Pit. Degustarea va fi moderată de somelierul Sergiu Stratan.

A III-a ediție cuprinde evenimente cu degustări ghidate de somelieri certificați, care vor prezenta vinurile albe, rosé, spumante și IceWine, lansate în premieră în primăvara anului 2016 și care se asociază organic cu perioada de vară. Evenimentele vor fi organizate la terasele restaurantelor acreditate „Wine Friendly” într-o atmosferă relaxantă, animată de un program de muzică live, cu meniuri asociate vinurilor și oferte de produs.

Agenda campaniei Wine Live este anunțată pe pagina wfr.wineofmoldova.com, fiind activă în 12 restaurante și cuprinde vinurile cele mai calitative ale 19 vinării: „Vinăria Purcari”, „F’autor”, „Vinăria din Vale”, „Asconi”, „Cimișlia wineries”, „Et Cetera”, „Chateau Vartely”, „DAC”, „Equinox”, „Bostavan”, „Cricova”, „Castel Mimi”, „Mezalimpe”, „Minis Terrios”, „Vinuri de Comrat”, „Carpe Diem”, „Timbrus”, „Maurt” și „Gitana Winery”.

 

13177789_506034179606956_8789588523522670120_n

Organizatorii așteaptă peste 250 de consumatori interesați de a descoperi calitățile vinurilor autohtone, care sunt invitați să își rezerve participarea în masterclassuri și alte câteva sute care vor beneficia de acțiunile organizate de restaurantele participante în campanie.

Dumitru Munteanu, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului: Ne bucurăm să anunțăm cea de-a treia ediție „Wine Friendly” , program ce a demonstrat că reușește să sporească calitatea serviciului de vinuri în localurile din Republica Moldova, dar și cultura de consum al vinului de calitate. Și de această dată, ne propunem să atragem noi prieteni ai vinului, iar pentru a face conceptul și mai atractiv, am recurs la un element ce va completa armonios vinul moldovenesc legendar și anume, muzica live. Suntem convinși că grupul de restaurante acreditat va oferi clienților o experiență culturală și gustativă memorabilă.”

„Wine Friendly” este un program complex, ce vizează publicul larg, proprietarii de localuri și vinificatorii deopotrivă, iar mai întâi de toate, este o distincție oferită de Oficiul Național al Viei și Vinului celor mai bune localuri din țară, care, în urma unui proces riguros de evaluare și perfecționare profesională, primesc Acreditarea de Calitate în Servirea Vinului. Procesul de acreditare a localurilor se desfășoară în conformitate cu standardele de calitate în domeniul serviciului de vinuri, sub egida Asociației Europene a Somelierilor.

 

16

 

Evenimentele organizate în cadrul campaniei „Wine Friendly” au scopul de educare a populației în ceea ce privește consumul de vinuri de calitate, creșterea consumului de vinuri autohtone și implicarea specialiștilor în îmbunătățirea calității serviciului de vinuri în restaurantele din țară.

Diana Lazăr, vicedirector, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova: Prin programul Wine Friendly, realizat cu susținerea Proiectului de Competitivitate USAID Moldova, am reușit crearea unei platforme comune pentru vinificatori, antreprenori și iubitorii vinului de calitate. În cadrul acestei colaborări, fiecare dintre părți are de câștigat. Producătorii reușesc să-și promoveze vinurile, proprietarii localurilor beneficiază de instruire și își fidelizează clienții, iar publicul se inițiază în cultura acestei băuturi nobile. Ne dorim ca toate restaurantele din țară să devină amici ai vinului, iar rigorile stricte de calitate pentru serviciul de vinuri să devină un adevărat etalon național, o carte de vizită a Moldovei”.

 

14

 

Prima ediție a programului „Wine Friendly ” a avut loc în decembrie 2015. Campania de iarnă a inclus 17 evenimente: degustări ghidate de somelieri, oferte speciale,  dar și master class-uri specializate. În februarie 2016, în cadrul ediției a doua, programul a revenit cu 12 evenimente dedicate și o colecție îmbogățită de vinuri din Moldova reunite sub umbrela „Vinul Moldovei. O legendă vie”.

Campania este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu susținerea partenerului său strategic, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova și va avea loc în perioada iunie-iulie 2016.

Rezervă-ți participarea la degustații din cadrul campaniei pentru a descoperi calitatea vinurilor autohtone. Intrarea la eveniment este 200 de lei. Pentru a-ți rezerva un loc, sună la 079887780. Pagina de Facebook a evenimentului o găsești aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente