(video) Prejudiciu de un milion de lei! Patru tineri au reușit să spargă nouă magazine de tehnică

mobil_0
Foto: Captură video

Patru tineri de 18 şi 22 de ani, domiciliaţi în oraşul Anenii Noi și Ialoveni, suspectați pentru comiterea mai multor furturi din magazine, au fost reţinuți de poliție.

În urma investigațiilor efectuate, forțele de ordine au stabilit că tinerii (trei băieți și o fată) activau pe teritoriul raioanelor Leova, Bălți, Hîncești, Rezina și Chișinău din luna martie 2016, timp în care au reușit să spargă nouă magazine de tehnică de calcul, de unde au sustras telefoane, laptopuri, tablete în valoare de peste 1 milion de lei.

Aceștia, acționau în mai puțin de un minut la fiecare infracțiune, pe timp de noapte, prin deteriorarea geamurilor și ușilor. Ulterior, bunurile sustrase erau comercializate în afara țării prin intermediul unor persoane de încredere.

Ultima infracțiune a suspecților, a avut loc la 27 aprilie curent, când suspecții au pătruns într-un magazin de telefoane din orașul Leova, de unde au sustras bunuri materiale în sumă de circa 67.000 de lei, după care au părăsit locul infracțiunii.

Grație acțiunilor speciale de investigaţie şi intervenţiei prompte a polițiștilor suspecții au fost reținuți în flagrant, doi din ei au fost arestați pentru 30 de zile, iar alții doi sunt cercetați în stare de libertate, își recunosc vina parțial.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților și realizatorilor au fost ridicate bunuri sustrase. În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 186 al.4,5 Cod Penal al RM. Conform legislaţiei în vigoare persoanele culpabile de „Furt” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 12 ani.

La moment, se întreprind măsuri speciale de investigaţie în vederea stabilirii tuturor membrilor grupului organizat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente