(foto, video) Revoluționar! Dispozitiv de pus în ureche care traduce limbi străine în timp real

real-time-translator-ear-waverly-labs-2
Foto: BoredPanda

Cei mai mulți dintre noi ne-am găsit la un moment dat în situația de a încerca să comunicăm într-o limbă străină pe care nu o prea cunoaștem. Uneori a fost, poate, amuzant, alteori jenant sau chiar dezastruos. Dar datorită unui nou dispozitiv de traducere, care se pune cu ușurință în ureche, înțelegerea și învățarea unei limbi străine ar putea fi în curând un lucru ușor, scrie cunoaștelumea.ro.

Aparatul este numit Sistem Pilotn, iar Waverly Labs este compania din spatele acestei strălucite idei simple, dar cu un potențial revoluționar.

Atunci când va ajunge pe rafturi în luna septembrie, sistemul va permite utilizatorului să înțeleagă o limbă străină în timp real, tradusă în ureche. O aplicație la îndemână, pe telefonul mobil, va permite alegerea limbii dorite, selecția incluzând limbile franceză, spaniolă, italiană și engleză. Fiecare limbă are diferite dialecte și receptorul este proiectat pentru a traduce dialectele comune, deși un accent mai neobișnuit ar putea perturba acest lucru.

real-time-translator-ear-waverly-labs-6

Pachetul complet include Sistemul Pilot și o cască secundară (2 auriculare în total), 1 încărcător portabil și o aplicație pe telefon. Pachete lingvistice suplimentare vor fi disponibile pentru o taxă în plus. Lansarea oficială va avea loc pe 24 mai, dar va intra pe piață în toamnă. Va fi la vânzare cu amănuntul pentru suma de 129 dolari.

real-time-translator-ear-waverly-labs-3

Sistemul Pilot funcționează numai atunci când vorbiți cu cineva care are, de asemenea, un astfel de sistem. Acesta este motivul pentru care pachetul vine cu două auriculare: câte unul pentru fiecare interlocutor. Generațiile viitoare ale sistemului vor fi actualizate pentru a asculta tot ce se întamplă în jur, nu doar persoana cu care vorbim.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente