(foto) LabbaTrissta este marea câștigătoare a concursului POT Music 2016

19
Foto: diez.md

Formația „LabbaTrista”este câștigătoarea celei de-a doua ediții a concursului muzical POT Music 2016. Trupa a câștigat apreciarea publicului și a juriului, format din opt membri, și a fost declarată învingătoare. Ea este cea care va avea cele mai multe zile la dispoziție pentru a-și înregistra piesele într-un studio profesionist.

Pe locul al doilea s-a clasat formația „Shelter”, pe locul al treilea, formația „Anxiety”, iar pe locul al patrulea, formația „Autist”. Conform organizatorilor, și aceste trupe vor putea să-și înregistreze piesele, doar că vor dispune de mai puțin timp, în dependență de locul pe care s-au clasat.

Solistul formației câștigătoare, Ronin Terente, ne-a spus: „Noi ne-am făcut treaba sincer și asta au apreciat și oaspeții evenimentului”. Acesta a îndemnat tinerele formații care nu au curajul să participe în asemenea proiecte, să facă în continuare ceea ce le place.

Despre formația câștigătoare – „LabbaTrista”, organizatorii spun că „s-a făcut observată prin vara lui 2013, când Ronin Terente face prima repetiţie cu Marinat. La început erau Ronin şi Marinat, care colaborau cu diferiţi muzicieni, până Ronin a propus colaborarea cu bassistul şi toboşarul din No Shagga, precedenta trupă în care Ronin era solist. Din clipa în care au făcut prima repetiţie au rămas să cânte, chiar dacă au avut şi câteva momente în care trupa era pe cale de a se destrăma. Stilul pe care îl abordează trupa este rock-ul experimental. Băieţii îşi doresc, ca oricare trupă rock din lumea asta, concerte pe scene mari cu tehnică bună şi fani care să le cunoască piesele”.

 

17

După succesul din semifinale, cele patru formații: „LabbaTrista”, „Anxiety”, „Autist”, „Shelter” au evoluat ieri seară pe scena câștigătorilor a POT Music Fest 2016. Alături de formațiile concurente, publicul a savurat și evoluțiile unor trupe din România, Ucraina, Germania și Suedia: Dzierzynski Bitz (Ucraina), Inside (România), Newmen (Germania) și Flat Foot (Suedia).

Concertul a fost deschis de muzica formațiilor din România. „Inside” este rezultatul a ceea ce trăişte și simte un artist vizual, un IT-ist, un free-lancer și un istoric în forma cea mai pură de expresivitate a stilului rock alternativ. Membrii componenţi sunt: Mădălina (27) la voce şi chitară, Paul (24) la chitară, Iulian (34) la bas şi Codrin (34) la baterie. „Sunteți cel mai bun public pe care l-am avut în viața noastră”, a spus solista trupei.

 

7

Formația „Dzerjinski Bitz” din Ucraina a fost cea care a încălzit atmosfera până la ieșirea pe scenă a tinerelor formații din Republica Moldova. Aceasta este un proiect internațional în care sunetele occidentale sunt îmbinate cu melodii din Europa de Est. Trupa îşi autodenumeşte stilul drept Novy Twist (New Twist).

 

12

11

Adrenalina muzicală a început odată ce au urcat pe scenă formațiile concurente. Toate cele patru trupe au avut la dispoziție un anumit timp pentru a-și pregăti un număr. După fiecare evoluție a unei trupe, publicul avea posibilitatea să voteze pentru propriii preferați.

Formațiile din Suedia și din Germania au fost cele care au menținut suspansul până la aflarea rezultatelor. Cu toate acestea, publicul a vibrat după notele chitarelor și a ținut mâinile sus pe parcursul evoluțiilor. Pe alocuri publicul mai cerea și câte un „Bis!”.

Prima care a urcat pe scenă a fost formația „Flat Food”. Membrii trupei şi-au început călătoria în 2007, participând la diverse festivaluri, în cluburi, pe arene, la emisiuni TV și radio în China, Austria, Germania, Olanda, Belgia, Finlanda, Estonia și, desigur, în Suedia. Albumul Nr. 5, „In Your Face” a fost lansat pe 20 august 2014, iar cântecele „Johnny Mac” și „Living By The Gun” au ajuns în topuri la mai multe posturi de radio. Această muzică este surf rock cu un dram atât de Quentin Tarantino cât şi de Ennio Morricone – Cactus Rock. Toate aceste piese publicul de la Chișinău le-a auzit pe scena POT Music.

 

26
Formația din Germania, Newman, este „considerată în prezent cea mai în vogă trupă debutantă din industria muzicală germană”. A fost creată în anul 2012 la Frankfurt pe Main. Trupa este compusă din cinci membri și îmbină motive de pop, jungle și post-garage cu new wave pentru a crea o muzică intensă, dar în același timp ușor dansantă. Începând cu ora 00.00, trupa a ținut un concert și la Muzeul Național de Istorie, organizat cu ocazia desfășurării „Nopții Europene a Muzeelor”.

Menționăm că POT Music Fest este o inițiativă care vine să încurajeze într-un mod activ dezvoltarea artistică a trupelor începătoare. Tinerele formații au avut ocazia să evolueze și să se facă remarcate, oferind în același timp, spectatorilor și iubitorilor de muzică rock, un spectacol de neuitat. POT Music Fest a adunat oameni de toate vârstele, dar care au avut un scop comun – să descopere muzica alternativă autohtonă și de peste hotare. POT Music a devenit un proiect muzical care scoate tinerele formații din umbră. Acesta le aduce din subsolul unde fac repetiție pe scenele demne de muzică rock.

Proiectul POT Music Fest se desfășoară cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC Moldova). În acest an, POT Music s-a desfășurat la Teatrul Eugene Ionesco. Proiectul se află la cea de-a doua ediție.

 

8

9

10

 

13

14

15

16

 

18

19

20

21

22

23

25

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente