12 recomandări de evenimente pentru ziua de vineri, 20 mai

holdinghands
Foto: camojeans.com

Fiecare zi vă îndemnăm să o faceți specială. Pentru a reuși în acest sens vă vor ajuta evenimentele pe care vi le recomandăm. Orice ați alege nu uitați că prin Dvs. acel eveniment a devenit unul mai interesant.

#1. Conferința regională LGBT / Региональная ЛГБТ-конференция / Regional LGBT Conference

LGBT

Vă invităm vineri, 20 mai, orele, 12:00 – 18:00, să asistați la Conferinţa „Strategiile regionale de opunere contra inițiativelor legislative și politicilor anti-LGBT”.

Centrul de Informații „GENDERDOC-M” și reprezentanți ai organizațiilor partenere din Parteneriatul Estic, Rusia și UE vor discuta obstacolele legislative și juridice cu care se confruntă activiștii LGBT la nivel național și regional, infracțiunile motivate de prejudecăți, precum și reducerea spațiului pentru activiștii LGBT și organizaţiile pentru drepturile omului în regiune. De asemenea, în cadrul conferinței vor fi prezentate cele mai bune practici (inclusiv litigări strategice) pentru prevenirea și combaterea inițiativelor homofobe și transfobe legislative și de lobby a politicilor de combatere a discriminării. Intrarea liberă. Detalii pe Facebook. 

#2. Hai, High în Wonderland

High in Wonderland

Vineri, 20 mai, la ora 17:00, în Parcul Valea Trandafirilor, Alice se întoarce într-o atmosferă hipnotică, pe alocuri psihedelică, cu muzică bună.

Cu tea şi coffee, cu doză sanătoasă de nebunie ce nu întrece limitele bunului simț.
Hai High în Wonderland e un concert tematic care îmbină promovarea tinerelor trupe participante la POTmusic cu voia bună, arta psihedelică, întreaga petrecere fiind inspirată de cartea şi de filmul „Alice in Wonderland”.
La sfârșitul serii oaspeții: toți pălărierii nebuni şi Alicele se vor delecta cu filmul „Alice in Wonderland” în engleză cu subtitrări în limba engleză. Fiți atenți, locația va apărea pe parcurs, întrucât e un loc secret.

*În ziua evenimentului e necesar să aveți: o pătură și lanternă. Detalii în eveniment.

#3. Global Café

Global Cafe

Dacă vrei să afli cum să trăiești o astfel de experiență internațională, dar și să-ți transformi visele într-o poveste unică într-o altă țară, vino pe 20 mai, la ora 17:30, la Radisson Blu Leogrand Hotel, la evenimentul „Global Café”, ca să aflii cum alți tineri din capitală au trăit o experiență internațională de voluntariat de 6 săptămâni în diferite colțuri ale lumii.

Evenimentul va fi bazat pe schimbul de experiență dintre tinerii care au participat într-un program de exchange internațional, într-o atmosferă cât mai caldă și degajată. Detalii pe #diez.

#4. Wonder Fashion Night | Oriflame

Wonder Fashion Night

Eleganța și ultimele tendințe ale modei își dau întâlnire la un nou eveniment marca Oriflame – Wonder Fashion Night 2016, în data de 20 mai la ora 19:00 în parcul Ștefan Cel Mare.

Vino să faci cunoștință cu designeri inspirați de feminitate și creațiile acestora. Vei putea savura 9 colecții de primăvară-vară ale designerilor locali. Te așteaptă un concert live cu vedetele autohtone, în care vei auzi hiturile și noutățile acestora. Iubitoarele de modă se vor delecta cu defileu. Detalii în eveniment

#5. Discuție publică: Masculinități și feminități: exprimare de gen în Moldova

Spălătorie

Discuția publică „Masculinități și feminități: exprimare de gen în Moldova” pornește de la faptul că exprimarea de gen este un construct social și este de fapt o prestație prin care se formează identitatea de gen a persoanei. Invitații și invitatele vor povesti despre experiențele lor de exprimare a genului în Moldova. Scopul discuției este de a explora masculinitățile și feminitățile acceptate pentru anumite corpuri și pedepsirea exprimării acestor caracteristici atunci când ele nu corespund așteptărilor societății de a fi echivalente cu sexul biologic.

La ora 19:30, la Teatru-Spălătoriei, detalii pe Facebook. 

#6. Creșterea investițiilor prin reducerea corupției (lecție publică)

Invento

Vineri, 20 mai, organizația INVENTO, în cadrul proiectului Acțiune pentru Justiție, cu susținerea Secției Justiție Penală și Aplicare a Legii a Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, organizează o lecție publică cu genericul: „Creșterea investițiilor prin reducerea corupției. Practica Georgiei.”, care va fi moderată de către domnul Doug Squires, procuror federal al Departamentului de Stat al SUA.

Toți doritorii sunt invitați de a participa la eveniment. În cadrul acestuia, se va discuta cazul Georgiei, care a înregistrat succese considerabile la capitolul combaterii corupției. Lecția este dedicată tuturor celor care vor să învețe cum să lupte cu corupția la nivel local, dar și celor care vor să afle mai multe despre bunele practici în raportarea cazurilor de corupție, asigurarea transparenței și vizibilității. La ora 15:00, la Universitatea de Stat din Moldova, blocul central, sala 137, detalii în eveniment.

#7. Movie Day

Movie Day

Relaxează-te după teze și teste finale într-o atmosferă plăcută la ,,Movie Day”, organizat de voluntarii ODIP.
Film: JURASSIC WORLD
Loc: LT ,,Gheorghe Asachi”, Sala Mică
Data: Vineri, 20 mai 2016
Ora: 16:00
Pret: 20 lei (În prețul unui bilet se include o băutură răcoritoare + popcorn). Detalii pe Facebook. 

#8. Flirt vs hărțuire sexuală

Flirt

Atunci când un flirt inofensiv, glumele sau atenția (sporită) încep să creeze o stare de disconfort, e pentru că simți cum au fost întrecute niște limite. Cum procedezi în aceste cazuri? Dar ce faci dacă de cel care întrece limitele depinde dacă vei lua examenul sau vei avansa în carieră? Întrebarea nu este una retorică. Va fi una dintre întrebările-cheie care vor fi puse în cadrul talk-show-ului Blugi vs cravate din 20 mai.

Da, Radio Moldova Tineret flirtează cu tine și te invită la o discuție nevinovată despre acțiuni vinovate. Vino să discutăm și să înțelegem unde este hotarul dintre flirt și hărțuire sexuală, care sunt gesturile și acțiunile tipice hărțuirii sexuale, dar și cum să te asiguri că nu ești victima intențiilor (ne)bune ale vreunui superior.

La orizontul serii de vineri, 20 mai, se anunță o discuție interesantă, cu întrebări (in)comode și răspunsuri necesare. Radio Moldova Tineret, în parteneriat cu Gender-Centru, Coaliția Națională Antiviolență și Fundația OAK te așteaptă la Tucano Coffee Brazil, la 17:30. Detalii în eveniment.

#9. Drama „Oscar şi tanti Roz”

Teatrul Eugene Ionesco

Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de leucemie își petrece în spital ultimele 12 zile din viața sa. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în faţă, băiatul ştie că va muri, iar războiul lui împotriva tuturor izbucneşte inocent, pătimaş şi deznădăjduit. Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit poveşti moderne, adevărate lecţii de viaţă. Ea îi dă copilului ideea să trăiască fiecare zi ca şi cum ar fi zece ani şi-l învaţă să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puţin singur.

Aceste epistole sunt scrise într-un stil amuzant, copilăresc, însă deloc naiv. Sub expresiile jucăușe se ascunde drama, iar durerea se revarsă printre rânduri. Întregul spectacol este un vârtej de emoții amestecate: revoltă și resemnare în același timp, regret, iubire, speranță, durere, furie și înțelegere. Toate acestea se manifestă de multe ori asupra persoanelor din jurul lui Oscar, însă adevăratul destinatar este, de fapt, destinul. La ora 18:30, la Teatrul Eugene Ionesco, bilete pe iTicket.

#10. Chișinău Afterworks 20 mai 2016

Afterworks

La eveniment sunt invitați toți doritorii de a petrece seara de vineri într-o atmosferă neformală, făcând schimb de cărți de vizită cu ceilalți participanți la eveniment. la ora 18:30, la restaurantul New York, detalii pe Facebook. 

#11. Prețuri de vară la Noaptea Reducerilor

Noaptea Reducerilor

Începând cu 20:00, din oră în oră, centrul comercial va desfășura câte o tombolă cu premii de la Shopping MallDova. Fă cumpărături în timpul Nopții Reducerilor, prezintă bonul în sumă minimă de 250 de lei și pune-ți norocul la încercare!

Iar dacă shopping-ul este pentru tine un sport de performanță, demonstrează că meriți titlul de campion: participă la licitația de la miezul nopții și câștigă marele premiu – ceasul de lux marca „Gucci”. Toți cei prezenți vor putea licita cu bonurile de cumpărături pe care le-au făcut în timpul Nopții Reducerilor – cu cât e mai mare suma pe bonul tău, cu atât sunt mai mari șansele să-i depășești pe toți și să te alegi cu ceasul! Detalii pe #diez.

#12. KREPUSKUL & GOTHIC în Chişinău

Albion

Trupa KREPUSKUL (experimental death metal) din Cluj-Napoca revine la Chişinău cu un concert extraordinar, de această dată în compania formaţiei GOTHIC (melodic death metal) din Petroşani. GOTHIC este una dintre trupele de referinta pentru muzica metal din România, având în spate peste 20 de ani de activitate, fiind una dintre primele trupe death metal din România, cu peste 500 de concerte atât în țară cât și în străinătate, incluzând reprezentarea României la Wacken Metal Battle 2012. Vă invităm la o doză bună de metal românesc în clubul Albion! 20 mai 2016, ora 21:00. Intrare – 60 lei. Detalii pe Facebook

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente