(foto) Zeci de copii au pornit goana după ouă la Shopping MallDova pentru a salva Paștele

IMG_2616

Cea mai potrivită zi pentru cumpărături este ziua de sâmbătă. Astfel, am hotărât să nu pierd această zi mai ales că se apropie sărbătorile de Paști și trebuie să cumpăr cadouri celor dragi. Pentru că cel mai prielnic loc pentru cumpărături este Centrul Comercial Shopping MallDova, am pornit la drum.

Odată ce am ajuns pe loc, chiar de la intrarea în centrul comercial mă aștepta o surpriză. La parterul centrului puteai vedea câteva sute de minioni… Da da, anume minioni! sute de copii îmbrăcați în aceste personaje alergau din magazin în magazin într-o adevărată goană după ouă pascale. Când l-am întrebat pe unul ce se întâmplă a fost în zadar, el mi-a reproșat doar: „Nu am timp să vă povestesc, noi încercăm să salvăm Paștele, iar Dvs ne opriți, sunteți trimisă de Vrăjitoare?”, m-a lăsat fără replică Maxim.

IMG_2083

Pesemne că toți copiii care se aflau în centrul comercial alături de părinții săi au fost provocați să „vâneze” cât mai multe ouă de ciocolată ascunse prin întregul centru. Dacă nu vor reuși să găsească toate ouăle, atunci există pericolul ca Vrăjitoarea să oprească Paștele.

Iar copii au luat în serios acest joc, de altfel foarte important. Ei căutau ouăle cu disperare pentru a nu permite puterilor rele să distrugă sărbătoarea care se apropie. Le căutau alături de părinți prin haine, prin încălțăminte, prin obiectele de marochinărie și, într-un final, le găseau. Ei se simțeau la vânătoare. Luca și Inga sunt doi frați gemeni. Împreună aceștia au găsit patru ouă. Meritul era mai mult al lui Luca. Inga îi dădea doar indicii și îi plăcea să numere ouăle de ciocolată pe care le descoperea fratele ei. Mama lor îi aștepta de fiecare dată la intrarea într-un magazin în timp ce ei îl investigau. „Am venit la Centrul Comercial pentru a face niște cumpărături împreună cu copiii. Trebuia să vânez eu prețurile, dar într-un final copiii mei vânează ouăle. Ei luptă foarte mult ca anul acesta Forțele Răului să nu alunge sărbătoarea de Paște. Iar în Ziua Învierii le vom face un cadou frumos. Au meritat”, a menționat Tamara Bălan, mama fraților.

IMG_2283

Clovnii Romanița și Mirabela, ghidau vânătoarea și organizau concursuri pentru copii și ofereau motive de zâmbete părinților acestora. Minionii atrăgeau toate privirile vizitatorilor Centrului Comercial atunci când cântau, dansau, aplaudau, dar și mai mult atunci când râdeau în hohote ca niște minioni, evident. Acest râs era unul contagios atât pentru părinții acestora, cât și pentru vânzătorii-consultanți ai magazinelor, care, preț de câteva secunde, ieșeau să asculte această gălăgie veselă.

Una dintre acestea era și Veronica Grăjdieru. Femeia era curioasă să vadă momentul în care copiii aleargă cu ouăle găsite la organizatori pentru a-și întregistra „trofeul”. „Reacția lor atunci când găsesc un ou pe tejghea lângă lucrurile expuse spre vânzare este una foarte pozitivă. Copiii, deși sunt foarte activi și grăbiți, nu ne deranjează deloc. Așa sunt ei, așa am fost și noi”, a menționat Veronica.

IMG_2263

Una din persoanele care îi ajuta pe copii să confecționeze ouăle era Maria Zgârcibaba de la Academia pentru copii „FasTrackids”. Aceasta mi-a povestit că în fiecare an, cu două săptămâini înainte de Paște organizează asemenea evenimente pentru copii. „Anul acesta sunt ascunse 400 de ouă. Copiii sunt foarte ingenioși. Le găsesc mai rapid decât credeam”, ne spune Maria.

Goana după ouă a durat două ore, timp în care cel mai mult au  obosit evident, părinții, care își așteptau nerăbdători copiii-eroi. Cu toate acestea, ei nu s-au plictisit, deoarece organizatorii evenimentului au pregătit și pentru ei o surpriză. Părinții puteau face cupărături în valoare de cel puțin 300 de lei, și au primit șansa de a participa la Marea Tombolă Pascală și de a câștiga unul din premiile frumoase de la Iepuraș: cinci seturi pentru picnic, cinci valize Samsonite, cinci biciclete Haibike și premiul mare – un automobil Hyundai Elantra modelul anului 2016. Pentru a participa e nevoie doar de a efectua cumpărături  la Shopping MallDova în perioada 5 aprilie – 5 mai 2016.

Marea extragere a câștigătorilor va avea loc pe 5 mai 2016. Astfel toți maturii ar putea să-și împlinească și ei un vis mult dorit.

IMG_2104

IMG_2139IMG_2785

IMG_2593

IMG_2130

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente