Parlamentul ar putea avea ședințe dedicate proiectelor opoziției

12993429_1089914344364425_776742547179486207_n

Proiectul de lege elaborat de fracţiunea PLDM cu scopul de a asigura o participare mai activă a opoziţiei parlamentare la întocmirea ordinii de zi a şedinţelor de plen a fost adoptat azi în primă lectură. Documentul a fost susţinut de majoritatea deputaţilor.

Preşedintele fracţiunii PLDM, Tudor Deliu, care a prezentat proiectul, a specificat că de multe ori preşedinţii comisiilor parlamentare nu acceptă documentele opoziţiei şi acestea se prăfuiesc pe rafturi ani de zile.

„La noi s-a dezvoltat aşa o practică că proiectele opoziţiei nu sunt acceptate nici în comisiile parlamentare. Noi propunem ca pentru prima şedinţă de plen din fiecare a şasea săptămână din data începerii sesiunii parlamentare, Biroul Permanent va întocmi proiectul ordinii de zi a şedinţei cu includerea doar a chestiunilor propuse de opoziţia parlamentară. În cadrul acestor şedinţelor, propunerile deputaţilor neafiliaţi din opoziţie pot constitui nu mai mult de 10% din proiectul ordinii de zi a şedinţelor de plen”, a declarat Tudor Deliu.

În opinia sa, acest proiect va stimula opoziţia parlamentară.

„Opoziţia la noi nu prea realizează proiecte de legi, deoarece ştie că aceste documente se vor prăfui pe vreun raft ani de zile. Eu vă asigur că dacă vom aproba acest document, vom stimula opoziţia parlamentară”, a adăugat Tudor Deliu.

Pentru a intra în vigoare, documentul urmează a fi votat şi în a doua lectură.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente