(video) O echipă din Moldova a ocupat locul III la un hackathon internațional despre educația sexuală

putiton2
Foto: Put It On

După ce o echipă care a avut doi membri din Moldova a câștigat Hack for Youth Hackathon din iulie 2015, organizat la Kampala, Uganda, aceștia au format o echipă locală în Moldova și au mers mai departe în dezvoltarea aplicației.

Echipa Put It On formată din Leonid Lunic, Pavel Novac, Anna Iovchu, Natalia Cojohari, Anna Susarenco și Alexandru Lebedev a prezentat un prototip al unui joc mobil care să familiarizeze tinerii din Moldova cu ceea ce înseamnă educația sexuală într-un mod informal, print-un quiz unde întrebările să fie situaționale și cât mai aproape de necesitățile tinerilor.

Echipa Moldovei a concurat cu mai multe echipe din Africa și Asia, și a fost depășită doar de echipele din Uganda, SafePal și GetIn, care vin să soluționeze mai multe probleme din țara lor, ca de ex: identificarea unde sunt tinerele gravide, ca lucrătorii medicali să le poată localiza și oferi ajutor, și altă aplicație care vine să preîntâmpine abuzul sexual, astfel explicând ce este acesta și oferind linii rapide care pot contacta diferite organizații ce pot oferi ajutor.

Iată prezentările echipelor:

Put it on

SafePale

GetIn

 

Echipa din Moldova spune că în curând va fi lansată MVP-ul atât pe iOS, cât și pe Google Play, pentru a putea îmbunătăți aplicația și influența pozitiv pe cei care o vor folosi. De asemenea, responsabilul pe partea tehnică a aplicației, Pavel Novac, spune că vor mai fi multe surprize pe care utilizatorii le vor găsi în aplicație.

Echipa câștigătoare din Uganda va trebui să prezinte aplicația finală până la sfârșitul lunii noiembrie 2016.

Concursul este organizat în contextul în care în lume acum există cei mai mulți tineri de când există Pământul – 1,8 miliarde. Doar în Uganda, 70% din populație sunt persoane sub 25 de ani.

Hackathonul este susținut de Fondul ONU pentru Populație (UNFPA), organizația din Uganda: Reach a Hand, Sana și MIT (Massachusets Institute of Technology).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente