(foto) Echipa Moldovei a câștigat hackatonul din Uganda despre educația sexuală

kampala2
Foto: Echipa câștigătoare „Put it on” în timpul prezentării

Reprezentanții Moldovei, Natalia Cojohari și Alexandru Lebedev, fac parte din echipa care a câștigat hackathonul „Hack for Youth”, organizat în perioada 21-23 iulie, la Kampala, Uganda.

Echipa „Put it on”, formată din participanți din Moldova, Uganda, Palestina, Turcia, Coreea de Sud, Canada și Macedonia, a câștigat la două nominalizări: „People’s choice”, obținând cele mai multe voturi online, cât și echipa cu cea mai inovatoare abordare de la hackatonul din Uganda.

 

Echipa Put it on

Ideea echipei „Put it on” este de a crea o aplicație-quiz în care să dezmintă miturile legate de sex și să informeze calitativ tinerii despre sănătatea reproductivă. Astfel, dacă un tânăr trece unul din multele teste din aplicație câștigă instant Mb sau minute la telefon.

Aplicația se numește „TriGivia”. Membrii echipei spun că această denumire vine de la 3G, Trivia, verbul „a da” (to give) și pentru a condimenta denumirea a fost pus și punctul G pentru ca cei care îl caută în teste să-l găsească.

 

Momentul anunțării câștigătorilor

Fondul UNFPA pentru inovații va oferi un buget total de 100.000 de dolari pentru echipele care vor continua să dezvolte aplicațiile începute la hackathonul din Kampala.

La eveniment au participat peste 80 de persoane de pe toate continentele, pentru a crea prototipuri de aplicații care să fie folosite pentru a educa tinerii. Evenimentul este organizat în contextul în care în lume acum există cei mai mulți tineri de când există Pământul – 1,8 miliarde. Doar în Uganda, 70% din populație sunt persoane sub 25 de ani.

Evenimentul este susținut de Fondul ONU pentru Populație (UNFPA), organizația din Uganda: Reach a Hand, Sana și MIT (Massachusets Institute of Technology).

 

Câștigătorii Hack for Youth 2015

Mai multe despre evenimentul din Uganda vedeți pe Hack for Youth sau urmăriți pe Twitter hashtag-ul: #hackforyouth.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente