Cazul fotografei Elena Mocrii: Au mai fost adunați 81.000 de lei în urma unei licitații de caritate

9

Peste 100 de persoane s-au adunat ieri la licitația caritabilă „Art for Life”, organizată de asociația obștească „Art Studio Picasso” împreună cu salonul de mobilă „CasaKeia”, în susținerea fotografei Elena Mocrii, diagnosticată cu lucemie acută, varianta limfoblastică.

În cadrul salonului, unde a avut loc licitația, au fost expuse 12 picturi grafice și în ulei ale artistului Yurii Palcov și șase lucrări în ceramică ale artistei Valentina Secrieru. Pentru una din lucrările lui Yurii Palcov, inspirație i-a fost chiar Elena. Acesta a realizat portretul ei cu titlul „Primăvara Elenei”, care i-a fost înmânat de către organizatori soțului fetei, Dragoș Mocrii, în semn de încurajare.

Printre oaspeții evenimentului au fost și dl Namik Aliev, Ambasadorul Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, oameni de afaceri, designeri, persoane din domeniul culturii și modei.

„Elena Mocrii, căreia i-a fost dedicată această licitație, este o tânără și un om de artă apreciată mult de cei care o cunosc, dar și de cei care doar au auzit istoria sa. Eu cred că este un artist și un om deosebit, care, indiferent de faptul că a fost diagnosticat recent cu leucemie acută, are un mare viitor, iar noi, prin artă, putem să o ajutăm în dorința ei de a trăi, iubi și crea în continuare”, a menționat Angela Iurcu, organizatoarea licitației caritabile.

În total, la eveniment au fost colectați 81 000 de lei din vânzări și donații directe pentru tratamentul și recuperarea Elenei, iar colectarea banilor continuă.

Mai multe lucrări ale celor doi artiști vor fi afișate la vânzare, cu scop caritabil, până pe 30 martie în „CasaKeia”. „Chiar dacă ne făceam griji și nu știam cum va decurge evenimentul, cum va fi primit de public, ținând cont de faptul că licitațiile de artă sunt rare în Moldova, suntem foarte bucuroși că ne-au călcat pragul un număr atât de mare de oameni receptivi și generoși. Sper că și alte persoane se vor alătura campaniei de strângere de fonduri pentru Elena și vor veni în susținerea ei, la noi în „CasaKeia”, ca să cumpere lucrările celor doi artiști. De asemenea, sperăm ca exemplul nostru să fie unul inspirațional și pentru alții în organizarea unor astfel de evenimente cu scop caritabil”, a spus Olesea Ghilaș, directoarea salonului „CasaKeia”.

Toți oaspeții licitației caritabile au fost primiți cu gustări delicioase din partea restaurantului Pegas Terrace & Restaurant și cu vinuri alease din partea Chateau Vartely Wine. Culture and Leisure Resort. Din tot sufletul le mulțumim partenerilor pentru receptivitate și ajutor în această acțiune nobilă.

 

1

2

3

4

5

6

7

8

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente