Iată care sunt primele două companii ce vor obține finanțare datorită Creditului polonez

collage

Primele două proiecte de finanțare din resursele Creditului polonez au fost aprobate, la 11 martie curent, de Consiliul de Supraveghere al Unității de implementare a creditului de asistență acordat de Guvernul Poloniei.

Companiile selectate sunt „EUROFORȚA” SRL din s. Bilicenii Vechi, r-nul Sângerei, specializată în ambalarea și depozitarea fructelor și „AXEDUM” SRL din s. Iurievca, r-nul Cimișlia, cu activitate de creștere a puilor broiler, abatorizarea și comercializarea cărnii de pui pe piața internă.

SRL „EUROFORŢA” va investi, din resursele creditului, în procurarea utilajului modern şi construirea unei hale de ambalare la standarde europene, procurarea unei linii de sortare şi instalarea acesteia în hala construită, precum și modernizarea a opt camere frigorifice. Volumul acestei investiţii este de 697.227 de euro, din care 662.366 de euro din contul Creditului polonez și 34.861 de euro prin aport la capital al acţionarilor.

 

SRL „AXEDUM” a solicitat un credit de 1.220.660 de euro, pe care îi va investi în reutilarea abatorului, reconstrucția și utilarea halelor pentru creșterea puilor. De asemenea, compania desfășoară activități secundare de cultivare a cerealelor, producerea nutrețurilor și furajelor combinate, a biohumusului și biovitului.

 

În cadrul ședinței, de asemenea, a fost examinată politica de finanțare (recreditare) a Unității de implementare a creditului de asistență acordat de Guvernul Republicii Polone pentru anul 2016, manualul de operațiuni pentru realizarea proiectelor în domeniile agriculturii, procesării produselor alimentare, industriei și infrastructurii aferente acestora.

Menționăm că, în componența Consiliului de Supraveghere al Unității de implementare a creditului de asistență acordat de Guvernul Poloniei fac parte reprezentanți ai Cancelariei de Stat, Ministerului Economiei, Ministerului Agriculturii, Ministerului Finanțelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente