(galerie foto) Show de excepție la cea de-a IX-a ediție Moldova Fashion Days (ziua I)

DinuBubulici.com-1945

Sâmbata seara, 5 martie, salonul Jaguar Cars Moldova a găzduit unul dintre cele mai așteptate evenimente bianuale în industria de modă din țară – Moldova Fashion Days. La eveniment au fost prezente 300 de persoane, printre acestea remarcându-se oameni de afaceri, persoane publice și vedete, care și-au exprimat aprecierea pentru brandurile autohtone.

În această primăvară, Moldova Fashion Days este deja la cea de-a noua ediție, venind cu o locație specială și două zile de show senzațional, în care designerii de modă vor încerca să impresioneze publicul cu noile colecții. De la ediție la ediție, Fashion Show-ul devine tot mai profesionist, tinde să ajungă la nivelul evenimentelor de modă europene, astfel încât la ediția din această primăvară, pe podium vor defila doar modele profesioniste.

Evenimentul a început cu un fashion networking party Wine&Music, fiind urmat de prezentarea colecțiilor. Articole vestimentare din cele mai noi colecții au fost expuse de brandurile Julia Allert, Vitalie Burlacu, Ionel, Crème Brûlée, Tricon & Myrevival, Zorile, L’ame de Femme, Lia Fia, Mara, Sekana, Georgette, Ponti și O’Blanc.

 

DinuBubulici.com-1720

 

Prezentatorii evenimentului au fost Lili Lozan și Eugen Bulgaru, iar conceptul celor două seri de prezentări este legat de mașini și viteză. Chiar dacă evenimentul are loc în ambele seri de weekend, colecțiile și prezentările designerilor nu vor fi dublate, fiecare show ne promite a fi unic.

Cea de-a noua ediție a evenimentului este o dovadă vie a faptului că industria modei din Republica Moldova este în continuă dezvoltare. Pe lângă creatorii de modă îndrăgiți, la defilarea de sâmbătă a participat pentru prima oară și brandul MARA, o afacere socială ce ofere posibilitatea unui job cât mai multor femei din mediul rural.

 

DinuBubulici.com-1729

 

Astăzi, 6 martie, urmează a doua zi de defilări în care alți designeri își vor prezenta colecțiile de primăvară – vară 2016. În cea de-a doua zi de Moldova Fashion Days pe podiumul DIN ♥ vor putea fi admirate cele mai recente colecții de la Nikita Rinaldi, Liudmila Storojuc, Miss Vivien, The Flavour Atelier, Move, Malena, Lavielace, Feodora, Alina Bradu, DiVero și EHO.

Evenimentul este organizat de Asociația Patronală a Industriei Ușoare (APIUS), cu susținerea USAID Competitiveness Project.

Vedeți mai jos o galerie cu toate ținutele de la eveniment, semnată de fotograful #diez, Dinu Bubulici:

 

Julia Allert

Vitalie Burlacu

Vitalie Burlacu vine cu o explozie de culoare, care la sigur va capta atenția oricui și va accentua personalitatea posesorului unei astfel de creații.

Mara

Potrivit celor de MARA, colecția a fost creată din fire naturale de lână, cașmir sau bumbac, în condiții etice de producere și respect față de angajate. Designul minimalist al colecției este semnat de Ewa Bona. Acesta a fost inspirat din tendința Slow Fashion, care are drept scop crearea hainelor în timp, cu forme clasice care nu se demodează. Cireașa de pe tort din cadrul prezentării a fost jurnalista Lilu care a defilat într-o rochie tricotată, de culoare albă.

Ionel&Giovanni Primo&Prima Bella

Fabrica de confecții „Ionel” este o companie cu o experiență bogată, acumulată în decursul a mai mult de zece ani de activitate și o capacitate mare de producere. Fabrica produce și comercializează ținute cu croială clasică pentru bărbați și femei sub trei branduri proprii care au și fost prezentate în cadrul Moldova Fashion Days:

Ionel – haine pentru bărbații stilați și încrezători în forțele proprii.
Giovanni Primo – linia vestimentară care demonstrează stilul și succesul. Este perfect pentru bărbații tineri, care nu au frica să fie primii.
Prima Bella – linia care este destinată femeilor care preferă stilul business și care vor să fie în pas cu ultimele tendințe în materie de modă. Paleta cromatică pentru sezonul primăvară-vară 2016 va satisface gusturile doamnelor care preferă nuanțele de gri și blue, carourile, ținutele dungate, dar și ale celor care optează pentru linii clasice conservative în nuanțe pale și delicate. Curcubeul de culori care predomină în colecția pentru doamne variază de la movul sobru până la albul rafinat.

Designul a fost semnat de către Ala Calmuș și Natalia Gavriliuc, iar vedeta colecției a fost nimeni alta decât ministrul Culturii al Republicii Moldova, stilata Monica Babuc.

Creme Brulee

Domnițele vor fi și mai stilate în această primăvară! Creme Brulee by Velitextil Plus vine cu câteva capsule în culori aprinse și stofe deosebite.

Zorile

Noul sezon de primăvară/vară 2016 îi va uimi pe cei mai mici clienți ai brandului Zorile cu o gamă largă de încălțăminte în trend, care va reflecta perfect savoarea primăvăratică a colecției. Brandul a pregătit pentru copii o gamă vastă de culori și modele de pantofiori și sandale pentru zilele însorite și călduroase. Colecția de Primăvară/Vară a celor de la Zorile este semnată de Zinaida Rotari. Vedeta prezentării a fost Maria Marian.

L’ame de Femme

Tricon & MyRevival

Colecția Primavara/Vară 2016 a celor de la Tricon & MyRevival este una plină de culori vii și un look modern. Colecția este formată din două componente: articole de confecții: costume, rochii, bluzițe, fuste, pantaloni și articole de tricot conturat, pulovere, rochii, jachete, hanorace. Piesele se remarcă prin siluete ajustate și semi-ajustate, în uniton sau cu elemente florale și geometrice, din in și bumbac, în gama de culori orange, albastru și verde. Designul îi aparține lui Victor Toma Și Innei Niculița. Vedeta colecției a fost jurnalista Natalia Cheptene.

Lia Fia

Pentru primăvara și vara aceasta, Lia Fia îți aduce fustițe, rochițe, pantaloni și bluzițe pline de aer proaspăt și spirit năstrușnic, estival. Noua colecție este una în culori calde, pastelate de roz, oranj și azuriu. Imprimeurile gingașe și nostime, în același timp, cu păsărele, obiecte de grădină, secvențe de vară, te amuză și te fac să vrei să călătorești prin copilărie. Designul delicat, finisajul atent și stofele naturale fac parte și de această dată din rețeta unei colecții semnate de Oxana Lungu.

Sekana

Așa cum ne-am obișnuit și la edițiile precedente, ținutele create de cei de la Sekana se caracterizează prin eleganță și feminitate. Noile ținute ale brandului, prin paleta de culori și gama cromatică vor face simțită sosirea primăverii și vă vor asigura o ținută irepetabilă pentru orice ocazie.

Georgette

Ponti

Primăvara aceasta, compania Ponti dezvăluie o nouă abordare a grației feminine. O combinație fină între stilul retro-cochet și eleganța accesoriilor printr-o linie de pălărioare și mănuși. În premieră, a fost prezentată linia de colanți Perla – colanți cu buline în diferite mărimi, care sunt extrem de adorabili. Pentru a fi mai irezistibilă și cochetă, îi poți potrivi perfect cu rochiile de cocktail sau cu fustele creion. Și nu uita: „Picioarele tale pot cuceri lumea – contează să știi cum să le pui în valoare”. Designerul colecției este Natalia Coșulean.

O’Blanc

Colecția O’Blanc Primăvară/Vară 2016 a mai fost prezentată anterior la New York și se bucură de multă popularitate în America și Emiratele Unite. Colecția abundă de prospețime, lejeritate și romantism. Aceasta a fost alcătuită din două părți: Pret-a-porter și Haute Couture. Din păcate, la eveniment au fost prezentate doar câteva modele din aceste două linii de creație. Vedeta prezentării fost prezentatoarea TV Olga Fedosenco.

Colecția Olgăi Blanc a fost suplinită și de prezența scenică a tinerei Eva Timuș, micuța care la ai săi 13 ani a întors toate scaunele juraților la concursul rusesc „Golos Deti” din Moscova. Eva a reușit atunci prin evoluția sa să ridice sala în picioare datorită cântecului „Je t’aime”. La Moldova Fashion Days, adolescenta a interpretat o piesă scrisă chiar de ea în limba rusă și melodia celor de la Florence&Machine – Over the Love.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente