Ce purtăm. Stilista Olga Stepanenco, despre tendințele primăvară-vară 2016

Z

Stilista Olga Stepanenco, prezentatoare TV, membru al Cosiliului Creativ Din Inimă, a dezvăluit înaintea marelui Moldova Fashion Weekend câteva secrete despre tendințele primăvară – vară 2016 în materie de coafură, machiaj, încălțăminte și accesorii. Vedeți mai jos câteva din secretele sezonului.

– Ce stil de coafuri ne recomandă stiliștii pentru acest sezon și ce tendințe în machiaj putem implementa cu succes pentru un look de nota 10?

– Una dintre principalele tendințe actuale în make-up este efectul de neglijență ușoară, impertinență și sexualitate accentuată. În make-up-ul acestui sezon este binevenit contrastul de negru cu accente fluorescente luminoase și de neon. Este obligatorie uniformitatea tonalității tenului. Prospețimea feței poate fi accentuată cu high-lightere. Vă recomandăm să acordați o atenție deosebită la culoarea sprâncenelor: naturale sau, dimpotrivă, accentuate, ele trebuie să fie în aceeași tonalitate cu părul, pentru a nu crea disonanță în imaginea per ansamblu.

În tendințele de machiaj pentru 2016 persistă nuanțe aurii, de bronz și de cobalt. De asemenea, clasicul smokey nu-și pierde relevanța. Pentru buze, în 2016 sunt relevante nuanțele de ruj roșu aprins mat și teracotă.

În materie de coafuri, acel moț, prin care ne legăm părul acasă, în sala de sport și la plajă este coafura cea mai la modă a sezonului, lucru dovedit și în cadrul prezentărilor toamnă-iarnă ale diverselor branduri. Chiar dacă îmbrăcăm costum de birou, coafura poate fi un pic neglijentă, dar totodată elegantă și suficient de sobră. Pentru seară, toate aceste reguli rămân valabile, se poate ridica moțul mai sus pentru a prelungi vizual nivelul gâtului, și se pot utiliza una ori câteva agrafe cu pietre sau alte decorațiuni mari.

Aranjarea părului în stilul slicked back se află în vârful modei nu pentru prima dată. Ea se menține în top deja câteva sezoane consecutiv, astfel încât poate fi recunoscută cu ușurință. Părul este pieptănat pe spate, iar firele care acoperă fața sunt strânse după urechi. Mousse-ul cu fixare puternică ajută fața să rămână deschisă pentru un timp îndelungat.

O altă caracteristică – efectul unei ușoare umidități. Buclele aerate sunt foarte binevenite. Ondulările în formă de valuri sunt în vârful popularității în fiecare sezon. De la sezonul precedent vine tunsoarea stil Bob.

– Ce încălțăm și cu ce ne accesorizăm? Ce nuanțe și modele vor fi în vogă pentru încălțăminte? Ce accesorii vor purta doamnele și domnișoarele în această primăvară și în sezonul cald?

– Balerinii clasici, pantofii cu vârful deschis, pielea de reptilă, tocul masiv, geometria, latexul, mergeluțele, pietrele, punk și gotică, cizme înalte până la nivelul coapsei, tenișii, franjurile, loferii, platformele înalte pot satisface orice gust.

Vorbind de accesorii, să nu uităm despre ochelarii de soare. În colecțiile de primăvară-vară persistă o mulțime de cadre colorate. Ochelarii care acoperă jumătate de față sunt în trend. Se poartă colierele strânse pe (sau pe lângă) gât – chokerele. Predomină, de asemenea, perlele, broșele, cerceii într-o singură ureche, decorațiunile masive.

La modă în 2016 este, în primul rând, geanta de mână, și anume pe curea scurtă, purtată în mână sau geanta pe umăr – pe curea lungă. Nu ratați poșetele și clutch-urile cu blană naturală sau artificială. Gentuțele cu inserții geometrice și cu imprimeuri de șarpe, de asemenea, rămân actuale. În anii precedenți a existat o tendință în moda de asortare a culorii genții cu cea a pantofilor, dar în timp, mulți designeri și creatori de modă au început să elimine această tendință. Geanta actuală fuzionează cu haina Dvs. și formează o compoziție unică. Rămâne populară și geanta-rucsac, de tip „poștaș”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente