Dan Olaru și Alexandra Mîrca participă la Campionatul Mondial Indoor la tir cu arcul

BAKU15_B15_2529-L

În perioada 2-6 martie, capitala Turciei găzduieşte Campionatul Mondial Indoor la tir cu arcul, ediţia 2016. La primul examen cu caracter internaţional al sezonului şi-au anunţat participarea 268 de sportivi şi sportive din 35 de state ale lumii. Din lista concurenţilor fac parte și doi reprezentanţi ai Republicii Moldova, Dan Olaru şi Alexandra Mîrca.

În ajunul deplasării la Ankara, Dan Olaru şi-a rectificat propriul record naţional pentru încăperi, cucerind primul loc la turneul tradiţional „Cupa Bucovinei” de la Cernăuţi cu totalul de 590 de puncte în concursul disputat pe distanţa de 18 metri.

Amintim, că Dan Olaru a fost cel mai tânăr membru al delegaţiei olimpice a Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Londra 2012. Arcaşul în vârstă de 19 ani este student la Universitatea de Stat din Moldova şi este dornic să obţină calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

În clasamentul mondial, Dan Olaru ocupă poziţia a 61-a, iar în cel european – locul 24. Prezenţa la Mondialele de la Ankara este obligatorie pentru toţi candidaţii la calificările olimpice. Primele cote olimpice vor fi distribuite în cadrul Campionatului European, programat în perioada 23-29 mai la Nottingam, Marea Britanie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente