(video) Regele Mihai al României este bolnav de cancer și se retrage din viața publică

Regele-Mihai

Regele Mihai a fost diagnosticat cu cancer, potrivit unor informaţii publicate de Consiliul Regal. În zilele de 1-2 martie 2016, a avut loc, la Aubonne şi Morges, în Elveţia, a cincea sesiune a Consiliului Regal, scrie Adevărul România.

Regele Mihai, în vârstă de 94 de ani, suferă de o formă gravă de cancer. Majestatea sa a suferit o intervenţie chirurgicală şi va urma „un tratament complex şi solicitant, care îl împiedică să apară în public“. Casa Regală a desemnat-o pe principesa Margareta să îl reprezinte în toate acţiunile publice, după cum a anunţat Consiliul Regal.

Iată mesajul integral publicat de Andrew Popper, Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui.

„Consiliul Regal s-a întrunit în a cincea sesiune, marţi, 1 şi miercuri, 2 martie 2016, la cererea Majestăţii Sale Regelui, la Morges, în Elveţia. Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestăţii Sale, care a fost supus recent unei operaţii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: „carcinom epidermoid metastazant” şi „leucemie cronică”. Majestatea Sa urmează un tratament complex şi solicitant, care îl împiedică să apară în public şi va petrece, de aici înainte, o perioadă de refacere.

Regele Mihai I a decis să transmită următorul mesaj:

„În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care Familia şi Ţara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei şi a Statului Român modern.

Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice.

Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei.”

Regele Mihai I s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia. Este fiul Regelui Carol al II-lea şi al Reginei-Mama Elena. Regele Mihai I şi Regina Ana sunt cel mai longeviv cuplu regal din istoria României.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente