(foto) La Stăuceni s-a desfășurat turneul republican la lupte libere printre tineri. Iată cum a fost

Copy of im_8
Foto: ????????????????????????????????????

Tineri sportivi din 22 de localități ale Moldovei s-au reunit sâmbătă, 20 februarie, la Stăuceni, în cadrul turneului republican la lupte libere „Memorialul Zaharia Cotruţă”. Spaţioasa sală sportivă a Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie a devenit neîncăpătoare pentru sportivi și părinți, tinerii performeri dorind să se afirme într-o probă cu frumoase tradiții în Republica Moldova.

La festivitatea de inaurugare, viitorii campioni au fost felicitați de către Alexei Cotruţă, feciorul organizatorului sportiv Zaharia Cotruță, rugbist cu renume, care le-a mulțumit membrilor comitetului de organizare a turneului pentru eforturile depuse.

Echipa din localitate a fost pregatită de către experimentatul Iacob Chihai, antrenor la Școala sportivă pentru copii și tineret din localitate. Discipolii centrului de pregătire a rezervelor olimpice din Stăuceni au cucerit în sezonul precedent trei medalii la campionatele europene printre cadeți și juniori. Prezenţi la actualul turneu, doi dintre ei și-au confirmat potențialul de luptă.

Toma Vascan, medaliat cu bronz la europenele printre cadeţi, s-a impus cu brio la categoria 66 de kilograme. Majoritatea meciurilor susținute Toma le-a câștigat prin tuș.

Un alt discipol al antrenorului Iacob Chihai și anume Igor Chichioi a fost declarat campion la categoria 55 de kilograme. În total, opt luptători din Stăuceni au urcat pe podiumul de premiere la ediția a VIII-a a turneului de lupte libere “Memorialul Zaharia Cotruţă”.

Primarul de Stăuceni, Valentin Sîtnic, a remarcat faptul, că Primăria a susținut și va susține activitatea tinerilor sportivi. „Noi am luat Școala cu trei ani în urmă într-o stare dezastruoasă. Pentru reparația Scolii sportive, anul trecut au fost alocate 2,6 mln. de lei, iar pentru anul curent au fost planificate 1,6 mln. de lei pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii. La 16 ianuarie am conectat Școala sportivă la rețeaua de energie termică. În școală e cald și bine pentru copii”, a specificat primarul de Stăuceni.

dsc06119

dsc06122

????????????????????????????????????

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente