Pasiune și „wINe LOVE”, la a II-a ediție „Wine Friendly”

_DSC7076
Foto: PC: Wine Friendly

În perioada 17 februarie – 5 martie 2016 la Chișinău se desfășoară cea de-a II-a ediție a programului „Wine Friendly” – însemn al calității serviciului de vinuri în localuri, organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu susținerea partenerului său strategic, Proiectul de Competitivitate USAID.

Noua campanie, programată pentru luna dragostei, are genericul „wINe LOVE” și își propune să continue familiarizarea publicului larg cu noțiunea „Wine Friendly”, încurajând consumul conștient al vinului de calitate în rândul tinerilor. Această ediție a debutat cu lansarea unui material video, primul dintr-o serie în care tineri vinificatori, restauratori și lideri de opinie definesc noțiunea de dragoste și vin de calitate, continuând manifestul „Dare to be Wine Friendly!”.

 

PC: Wine Friendly

Dumitru Munteanu, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului: „Acest program se înscrie perfect în seria de inițiative ONVV care își propune să sporească calitatea serviciului de vinuri în localurile din RM, dar și cultura de consum a vinului de calitate, în special în rândul tinerilor. Sperăm că și la această ediție cea mai progresistă și mai curioasă parte a societății, tinerii îndrăgostiți și pasionați, vor demonstra interes și dorință de a cunoaște îndeaproape produsul nostru legendar – Vinul Moldovei”.

În perioada campaniei, consumatorii au oportunitatea unică de a participa la 12 masterclass-uri organizate în localurile „Wine Friendly”, unde vor fi inițiați în arta degustării vinului de calitate de către experți în vinuri, vor putea socializa cu tineri de succes care sparg stereotipurile (vinificatori, artiști, oameni de afaceri) și vor fi ghidați în cultura vinului de bloggeri recunoscuți și lideri de opinie. Evenimentele sunt destinate clienților fideli ai celor 10 localuri care urmează să fie acreditate „Wine Friendly” („Carpe Diem”, „Wine.md”, „Kumaniok”, „Grill do Brasil”, „Casa della Reggenza”, „Tucano Kenya Coffee and Wine”, „Mezzo. BERD’S Design”, „Beef. Meat & Wine”, „Nobil View Café” și „Nobil English Cigars Club”), dar și tuturor celor care își doresc să deguste vinurile, să le cunoască și să devină amici ai vinurilor de calitate produse în Republica Moldova.

 

PC: Wine Friendly

Localurilor selectate de comisia de experți în cadrul programului le este conferit dreptul de a afișa la intrare și în materialele promoționale logo-ul „Wine Friendly”, care confirmă faptul că, alegând un local acreditat, vizitatorii vor beneficia de servirea profesionistă a vinului, în cele mai bune condiții.

Diana Lazăr, vicedirector, Proiectul de Competitivitate USAID: „Prin programul Wine Friendly, conceput cu susținerea Proiectului de Competitivitate USAID, am reușit nu doar să setăm rigori stricte de calitate pentru serviciul de vinuri, devenite etalon la nivel național, dar și să stimulăm o colaborare mai prietenoasă între restaurante, vinificatori și clienții lor. Acționăm pe mai multe dimensiuni, oferind tuturor actorilor implicați instrumentele de care au nevoie: localurile acreditate beneficiază de instruire și expertiza profesioniștilor în domeniu, vinificatorii obțin platforme eficiente de promovare a produselor lor de calitate, iar consumatorii primesc informațiile necesare pentru a se iniția în cultura vinului și un sistem clar de referință în alegerea localurilor prietenoase pentru pasionații de Vinul Moldovei”.

 

PC: Wine Friendly
PC: Wine Friendly

Oferte „wINe LOVE”

Localurile participante au pregătit pentru vizitatorii evenimentelor „Wine Friendly” o ofertă tematică specială, cu genericul „1+1= wINe LOVE”: două pahare de vin autohton de calitate la preț de unul. Participanții vor învăța să asocieze vinurile cu bucatele potrivite din meniul special (la preț promoțional) și vor primi materiale informative despre vinuri.

La această etapă participă 15 companii vinicole din țară, un număr mai mare decât la ediția precedentă: „Purcari”, „Cricova”, „Chateau Vartely”, „F’autor”, „Gitana Winery”, „Equinox”, „Carpe Diem”, „Mezalimpe”, „Cimișlia Wineries”, „MIMI”, „Vinăria din Vale”, „Molda”, „Maurt”, „EtCetera” și „Equinox”. Acestea vor oferi spre degustare cele mai bune vinuri din colecțiile lor, cunoscute deja pe piață sau lansate recent.

Seminare specializate pentru HoReCa

În afară de evenimentele destinate publicului larg, programul „Wine Friendly” include sesiuni de formare profesională în domeniul servirii vinurilor pentru angajații localurilor din Chișinău, auditarea calității meniurilor de vin, seminare specializate și alte activități pentru reprezentanții HoReCa. Oaspetele de onoare al evenimentului este somelierul francez Brigitte Leloup, vicepreședintele Asociației Europene a Somelierilor, care în ultima săptămână s-a aflat în Republica Moldova, pentru a evalua calitatea servirii de vinuri în localuri și pentru a-și împărtăși cunoștințele profesioniștilor în domeniu.

Conform tradiției stabilite la prima ediție a programului „Wine Friendly”, Brigitte Leloup va ține și un materclass special pentru tinerii pasionați de cultura franceză, care au ales să studieze în filierele francofone ale universităților din Republica Moldova. După inițierea în arta servirii și degustării vinurilor de calitate, participanții vor primi diplome de „Amator al vinului”.

Alege un local „Wine Friendly”!

Dacă alegi un local care poartă cu mândrie logo-ul „Wine Friendly”, acolo vei găsi o selecție interesantă de vinuri, un meniu creativ și o atmosferă prietenoasă. Dar mai mult decat atât, restaurantele deținătoare ale acestui titlu împărtășesc o pasiune deosebită pentru vinurile de calitate, pe care ți le vor recomanda, te vor ajuta să le alegi și ți le vor servi ca la carte. Pentru o experiență culturală și gustativă de excepție, intră într-un „Wine Friendly Restaurant”, unde selecția vinurilor face un tandem armonios cu meniul gastronomic.

Dare to be „Wine Friendly”! (Îndrăznește să fii Amic al Vinului!) Urmărește-ne pe pagina de Facebook „Wine of Moldova”, pentru a te înscrie la unul din masterclass-urile organizate în cadrul campaniei și a deprinde cultura consumului conștient al vinului de calitate!

 

Despre programul „Wine Friendly”

 

Distincția „Wine Friendly” este oferită de Oficiul Național al Viei și Vinului și partenerul său strategic, Proiectul de Competitivitate USAID, celor mai bune restaurante din țară, care, în urma unui proces riguros de selecție, evaluare și perfecționare profesională, primesc Acreditarea de Calitate în Servirea Vinului. Procesul de acreditare a localurilor se desfășoară în conformitate cu standardele de calitate în domeniul serviciului de vinuri, sub egida Asociației Europene a Somelierilor.

Localurile care urmează a fi acreditate în cadrul acestei ediții vor completa lista celor 12 restaurante care au primit distincția „Wine Friendly” în luna decembrie a anului 2015: „Pani Pit”, „Codru”, „Oliva” Rîșcani, „Kiku”, „Propaganda”, „Buffalo”, „Pegas”, „UpTown”, „Qbar”, „Gastrobar”, „Vatra Neamului” și „My Cafe”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente