(video) O trupă americană a filmat primul videoclip profesionist în condiții de imponderabilitate

11
Foto: PC: facebook.com/okgo

Videoclipul piesei „Upside Down & Inside Out” este primul realizat vreodată de artiști profesioniști în condiții de imponderabilitate. Formația americană de rock alternativ OK Go a filmat videoul în timpul a 21 de zboruri.

Formația americană OK Go a realizat videoclipul piesei „Upside Down & Inside Out”, de pe albumul „Hungry Ghosts” (2014) în timpul a 21 de zboruri la bordul unui avion II-76 MDK, aparținând companiei ruse S7 Airlines. În cursul fiecărui zbor membrii trupei s-au aflat în imponderabilitate de 15 ori, pentru perioade scurte de timp – fiecare astfel de perioadă a durat cel mult 27 de secunde – în timp ce avionul în care se aflau intra în ascensiune pentru ca apoi să coboare în picaj, în mod repetat, pentru a genera efectul de imponderabilitate.

Pregătirea acestui videoclip a fost posibilă cu ajutorul specialiștilor din cadrul Agenției Spațiale Ruse, Roscosmos.

Acesta este primul produs în condiții de microgravitație realizat de către muzicieni profesioniști, dar nu este primul videoclip realizat în condiții de imponderabilitate. În 2013, astronautul canadian Chris Hadfield a interpretat o versiune proprie a piesei lui David Bowie „Space Oddity”, la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) și a postat clipul pe YouTube.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente