(video) Cu 10 dolari poți dormi în camera lui Van Gogh, într-un muzeu din Chicago

1
Foto: PC: archdaily.com

Într-un muzeu din Chicago a fost reconstruită, în cele mai mici amănunte, „Camera lui Van Gogh din Arles”. Toți doritorii ar putea dormi în această cameră la prețul de 10 dolari pentru o noapte.

Inițiativa este anunțată de Art Institute of Chicago. Purtătorul de cuvânt al instituției spune că există trei versiuni ale tabloului „Camera lui Van Gogh din Arles”, pictate între 1888 și 1889, expuse la muzeul Van Gogh din Amsterdam, muzeul Orsay din Paris și la muzeul din Chicago. Ele vor fi prezentate în mod excepțional împreună la Art Institute de pe 14 februarie până pe 10 mai.

Reproducerea în mărime naturală a încăperii, realizată de un grup de artiști din Chicago, reia culorile vii din lucrări și cuprinde imitații ale mobilei simple de lemn. „Este o ocazie de a reflecta, a parcurge și a experimenta cu o privire nouă această operă emblematică”, adaugă purtătorul de cuvânt.

Cu „pereții săi lila, podeaua de un roșu pal, scaunele și patul de un galben cromat, pernele galben pal și cuvertura roșu sângeriu, masa de toaletă portocalie, ligheanul albastru și fereastra verde”, Van Gogh a vrut „să sugereze o odihnă absolută”, potrivit unei scrisori trimise fratelui său, Theo, citat de muzeul Orsay.

Iubitorii picturii lui Van Gogh care apreciază cele trei picturi și-au rezervat deja toate datele disponibile din luna februarie. Rezervările se limitează la o singură noapte și includ două intrări la muzeu. Când expoziția se va încheia, camera își va închide și ea porțile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente