(foto) Mari maeștri ai picturii, reuniți într-un nou muzeu din Barcelona

imageResize
Foto: PC: Alejandro Garcia/EPA

Van Gogh, Cezanne, Monet sau Matisse sunt doar câțiva maeștri ai picturii de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul celui de-al XX-lea, ale căror opere vor fi expuse timp de câteva luni într-un nou muzeu, deschis la Barcelona, transmite AGERPRES, cu referire la AFP.

Expoziția intitulată „Triumful culorii” a fost organizată într-un spațiu al Fundației Mapfre, aflat într-o clădire modernistă din centrul orașului catalan, cel mai vizitat din Spania. Ea cuprinde 72 de tablouri împrumutate de Muzeul d’Orsay și Orangerie, lucrările constituind un eșantion reprezentativ pentru marii maeștri care au marcat intrarea în secolul al XX-lea.

 

PC: Toni Albir/EPA
PC: Toni Albir/EPA

Este un drum prin paleta de utilizări a culorii în acea epocă, o cale „științifică și obiectivă, dar și emoțională, senzuală, cerebrală, filozofică și simbolistă”, arătând, în plus, trecerea de la impresionism la pictura de avangardă, potrivit dosarului de presă al expoziției.

 

PC: Toni Albir/EPA
PC: Toni Albir/EPA

Expoziția prezintă opere majore, printre care un celebru autoportret al lui Vincent van Gogh sau „Femei în Tahiti” al lui Paul Gauguin, dar și o „Salcie plângătoare” de Claude Monet sau „Nud pe fond roșu” de Pablo Picasso.

Expoziția se deschide sâmbătă și va putea fi vizitată până în 10 ianuarie 2016.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente