(foto) Lista celor 11 picturi urbane create de echipa Chișinău Is Me

FotorCreated
Foto: PC: colaj #diez

Echipa creativă Chișinău Is Me și-a pus drept scop, acum un an, să dăruiască un aspect colorat și artistic orașului în care trăim. Iată că în prezent ne putem bucura de 11 obiecte desenate de ei, descoperite pe străzile Capitalei. #diez a creat o listă a picturilor urbane apărute la inițiativa acestor tineri entuziaști.

#1. Yellow Cab

 

PC: Chișinău is Me

Yellow Cab este prima pictură urbană creată de această echipă și poate fi văzută pe adresa str. Mateevici, 69. Detalii vezi pe #diez.

#2. Salamul

 

PC: Chișinău Is Me

„Salamul” este situat pe strada Sfatul Țării, 18. Desenul a fost aplicat pe o țeavă, cărei i-a fost oferit aspectul unui cârnaț. Vezi aici cum a decurs procesul de creație.

#3. Peștișorul de aur

 

PC: Chișinău Is Me

Peștișorul de aur a fost desenat pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 184. În pofida faptului că acest peștișor de aur nu poate îndeplini toate dorințele, a realizat-o pe una singură, cea mai mare – redarea unui aspect colorat și plăcut orașului în care trăim. Mai multe citește pe #diez.

#4. Crocodilul Ghena

 

PC: Chișinău Is Me

Desenul se află pe str. Independenţei, nr. 48 și se numește „Griun” (i se mai spune „Crocodil”, „Ghena” sau „Aceasta-i o şopârlă, nu-i aşa?”). Mai multe poze descoperă pe #diez.

#5. Soldăței englezi

 

PC: Chișinău Is Me

13 soldați englezi, dintre care unul este general (poate fi identificat după prezența mustăților pe față) au fost pictați pe niște stâlpi de pe bulevardul Moscova, nr. 21 din sectorul Râșcani. Pentru această creație, echipa a muncit patru zile. Află mai multe informații captivante pe #diez.

#6. Acordeonul

 

PC: Chișinău Is Me

Cu toate că nu-i putem auzi acordurile muzicale, totuşi, ne bucură ochiul şi creează bună dispoziţie. Îl puteţi vedea pe adresa str. Belinschi, nr. 16. Iată aici poți vedea mai multe detalii.

#7. Lapte condensat

 

PC: Chișinău Is Me

Cel mai dulce și delicios obiect artistic a fost pictat pe strada Nicolae Dimo, nr. 27/1, sectorul Râșcani. Mai multe poți vedea și citi pe #diez.

#8. Detective Quest Room

 

PC: Chișinău Is Me

O experiență mai mare pentru Chișinău is Me a fost pictarea intrării la Detective Quest Room, situată pe strada Habab Liubavici, nr. 12. Într-un articol pe #diez poți vedea mai multe imagini.

#9. Câmpia dorințelor

 

PC: Chișinău Is Me
PC: Chișinău Is Me

Pictura a fost creată în contextul amenajării unui spațiu cultural pentru relaxarea chișinăuienilor la Casa Naționalităților de către Iarbă Urbană, pentru evenimentul de deschidere al acestui spațiu public renovat, ce a avut loc pe data de 23 mai. Aici poți vedea și un video making of.

#10. Un Gentleman adevărat

 

PC: Chișinău Is Me

Desenul aniversar nu este doar cel mai mare proiect al echipei, cu o mărime de 15 metri pătrați, dar și cel mai creativ. La pictarea acestuia a participat întreaga echipă – patru persoane. „Gentleman-ul” poate fi admirat pe adresa Bucureşti, 68, pe unul din zidurile restaurantului Eli Pili. Detalii vezi pe #diez.

#11. Adidași

 

PC: Chișinău Is Me

„Adidași” este cel mai mare obiect artistic pictat până acum în Chișinău, al unsprezecelea la număr. Desenul poate fi văzut pe strada București, nr. 68, în fața localului Eli Pili. Iată și un articol pe #diez despre acesta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente