Jaf ca în filme în Moldova! O grupare de hoți spărgea schimburile valutare și casele de amanet în doar 40 de secunde

image_5
Foto: Grupare criminală organizată deosebit de periculoasă anihilată de poliție

O grupare criminală, deosebit de periculoasă, specializată în săvârșirea furturilor în proporții deosebit de mari și anume sustragerea safeurilor din casele de amanet și schimburi valutare a fost destructurată de către forțele de ordine. Din grupare fac parte 12 persoane dintre care opt au fost reținute, printre care și liderul grupării, cu solicitare de arest preventiv, alți patru fiind cercetați în stare de libertate.

Potrivit ultimelor informații constatate de polițiști şi procurori, pagubele materiale pricinuite agenților economici depășesc suma de 3.500.000 de lei.

Suspecții s-au dovedit a fi 12 bărbați, cu vârsta cuprinsă între 21 și 37 de ani, din Comrat și Ceadâr-Lunga, o parte din ei având dublă cetățenie, majoritatea din ei anterior judecați pentru infracțiuni grave (furt cu pătrundere, droguri, tâlhării, jafuri).

Gruparea activa de circa două luni. În urma investigațiilor, s-au acumulat probe concludente ce demonstrează implicarea acestora în comiterea a cel puţin șapte spargeri de schimburi valutare şi case de amanet.

Astfel, polițiștii au stabilit că bănuiții acționau pe timp de noapte prin deteriorarea ușii, foarte rapid, în circa 40 de secunde, sustrăgeau mijloacele financiare, bijuterii şi dispăreau într-o direcție necunoscută.

Ultima încercare de furt a avut loc la 10 februarie curent, în sectorul Râşcani, când trei dintre suspecți au sustras un safeu cu bani şi articole din aur, de la o casă de amanet, dar ghinion, aceștia au fost reținuți de oamenii legii în flagrant delict.

Ca urmare a 12 percheziții autorizate în raioanele Comrat şi Ceadâr-Lunga, forțele de ordine au ridicat mijloace financiare, bunurile sustrase, telefoane, cartele sim, bonuri de plată de la schimburi valutare, bijuterii din aur etc.

De asemenea, oamenii legii au ridicat cagule, mănuși, telefoane mobile cu care îşi coordonau acţiunile.

Actualmente, toți bănuiții au fost reținuți în izolatorul Direcției de Poliţie a mun. Chişinău şi sunt cercetaţi penal pentru furturi în proporţii deosebit de mari. Ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 12 ani.

La fel, sunt investigate versiunile înaintate, privind complicitatea grupării criminale în alte infracţiuni grave înregistrate pe teritoriul ţării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente