Evenimente potrivite pentru ziua de vineri, 22 ianuarie

campers warming up
Foto: Photo credit: Getty Images

Vinerea aceasta are grijă ca să-ți închei toate treburile până seara, ca apoi să înceapă distracția bine meritată. Vezi mai jos ce evenimente ți-am pregătit pentru ziua de 22 ianuarie.

#1. MasterClass pe Dicție și Public Speaking, 17.00

Echipa Professional Speaker, formată din Ilie Dercaci și Ecaterina Godoroja, oferă posibilitatea mai multor persoane să învețe din experiența lor.

MasterClass-ul va aborda următoarele aspecte:
# Comunicarea Non-Verbală în Oratorie;
# Ce este Dicția și De ce avem nevoie de Dicție;
# Controlul și transmiterea emoțiilor.

Înregistrare: http://goo.gl/forms/9hTke7DBnQ
Preț: 99 de lei
Locul desfășurării: Jolly Alon, str. Maria Cibotari, nr. 37
Detalii: Facebook

 

#2. WAR ROOM 2015 | CINEMA CSC, ora 17.00

Plin de pasiune, umor și spirit, War Room ni-i prezintă pe Tony și Elizabeth Jordan, un cuplu care pare să se bucure de tot ce-i mai bun în viață – niște locuri de muncă grozave, o frumoasă fetiță și o casă de vis. Dar aparențele de cele mai multe ori sunt înșelătoare, iar acest caz nu face excepție. În realitate, mariajul lor a devenit o adevărată zonă de război, iar fiica lor este o victimă colaterală. Îndrumată de dna. Clara, o femeie în vârstă și înțeleaptă, Elizabeth ajunge să înțeleagă că ar putea începe să lupte pentru familia ei și nu împotriva acesteia. Pe măsură ce energia nou descoperită îi schimbă viața lui Elizabeth, Tony se alătură și el luptei pentru a deveni bărbatul de care știe că trebuie să fie. Intrarea este liberă!

Locul desfășurării: CSC Moldova, str. Armenească, nr. 61/13
Detalii: Facebook

 

#3. Vernisajul expoziției artistului plastic Tatiana Todorova, ora 17.30

Tatiana Todorova te invită la vernisajul expoziției de pictură în acuarelă și pastel „Despre dragoste”. Vei avea ocazia să discuți despre artă și, mai ales, despre cum puteți să vă exprimați propriul potențial artistic.

Locul desfășurării: Tucano Coffee Brasil, str. Alexandru cel Bun, 91A
Detalii: Facebook

 

#4. Opera „Mireasa Țarului” de N. Rimski-Korsakov, ora 18.00

Opera „Mireasa Ţarului” a fost creată după drama omonimă scrisă de dramaturgul, traducătorul și poetul rus Lev Mei (1822—1862). Evenimentele descrise de Lev Mei în drama sa „Mireasa Țarului” (piesa a fost creată în 1849) se desfășoară în epoca tragică a lui Ioan cel Groaznic în perioada bântuită de rivalitatea crâncenă ce exista între opricină și boerime. Lupta, care a contribuit la unificarea statului rus, a fost însoțită de numeroase manifestări de despotism și tiranie. Situația tensionată a epocii, reprezentanții diferitelor pături sociale, viața de zi cu zi au fost descrise în piesă cu deosebită veridicitate.

Locul desfășurării: Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”,
bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 152
Detalii: Facebook, iTicket

 

#5. Recital de orgă de Ziua Culturii Maghiare, ora 18.00

12565400_935431156535339_804389750173391021_n

Recital de orgă susținut de Ágnes Sztahura (Ungaria) cu ocazia Zilei Culturii Maghiare, în colaborare cu Ambasada Ungariei.

În program Franz Liszt, Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn Bartholdy, Marcel Dupré, César Franck.
Intrarea – liberă!

Locul desfășurării: Sala cu Orgă, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 81
Detalii: Facebook

 

#6. Casa de Editură Max Blecher la Republica, ora 18.30

12512720_1320606381298128_8954150405090190592_n

Ești invitat la o seară specială (așteptată și tot plănuită) alături de graficiana Ana Toma și poetul Claudiu Komartin.

Vei avea ocazia să te reîntâlnești cu volumul de debut al lui Victor Țvetov, „În lipsa unor lucruri importante”; să te întâlnești cu volumul de debut „Cadrul 25”, semnat de Ana Donțu, cu poezia superbă a Adrianei Carrasco în traducerea lui Claudiu Komartin, să vezi și achiziționezi ultimele titluri de la Casa de Editură Max Blecher, să asiști la prezentarea revistei Poesis International, dar și să îi iei la întrebări pe Ana și Claudiu.

O seară plină care va fi pe măsura așteptărilor. Ca multe alte întâlniri frumoase și aceasta va fi posibilă cu sprijinul Platformei unioniste „Acțiunea 2012”.

Locul desfășurării: Biblioteca Națională, str. 31 August 1989, nr. 78A
Detalii: Facebook

 

#7. Spectacolul „Oscar și tanti Roz”, ora 18.30

Drama „Oscar și tanti Roz” este o piesă în care, deși se vorbește despre moarte, inspiră speranță și credință în Dumnezeu, întregul spectacol este o odă închinată vieții. Piesa scrisă de Eric Emanuell-Schmitt, în regia lui Petru Vutcărău, depășește de fiecare dată așteptările spectatorilor.

Locul desfășurării: Teatrul Eugene Ionesco, bd. Grigore Vieru, nr. 11
Detalii: Facebook, iTicket

 

#8. Clubul de Cinema: „Daneza”/„The Danish Girl”, ora 18.30

Proiecția filmului artistic „Daneza” (titlu original: The Danish Girl), o peliculă britanică, americană și belgiană din 2015 regizată de Tom Hooper. Acțiunea filmului are loc în anii 1920, la Copenhaga. Ilustratoarea și pictorița, Gerda Wegener, roagă pe soțul ei, Einar Wegener, să-i pozeze ca model feminin pentru lucrările sale. Portretele câștigă popularitate și Gerda continuă să picteze soțul ca pe o femeie. Lui Einar îi place chipul său feminin și el începe să trăiască sub numele Lili Elbe. Mai târziu, Lili Elbe devine prima persoană din lume care apelează la corecția chirurgicală a sexului.

Locul desfășurării: GENDERDOC-M, str. Valeriu Cupcea, nr. 72/1
Detalii: Facebook

 

#9. Concertul trupei XPlain la Meteora, ora 19.00

Primul concert din noul an în МЕТРО va fi susținut de trupa XPlain și promite a fi unul fierbinte și de neuitat. În program: o cafenea confortabilă, multe jocuri de societate, ping-pong, consolă Wii și concertul live al trupei menționate.

Intrarea este liberă.

Locul desfășurării: Meteora, str. Sarmizegetusa, nr. 12
Detalii: Facebook

 

#10. Serile cu muzică live la Kozlovna, ora 21.00

Kozlovna Ceska Pivni Restaurace te invită la Live Music Night Show! Invitații serii vor fi Svetlana Bogdanova & Serj Forman! Nu ratați și țineți minte că e bine acasă, dar tot mai bine-i la Kozlovna!

Locul desfășurării: Kozlovna Ceska Pivni Restaurace, str. Aleksandr Pușkin, nr. 24
Detalii și rezervări: Facebook, 079029999

 

#11. Funky Nights hosted by Fresh SLY, ora 22.00

Funky Nights, season 2, episode 6. Atmosferă funky alături de Fresh Sly și vibe-uri muzicale pozitive în stilurile voastre preferate.
Fie că este vorba de Funk, Hip-Hop, Disco, R&B, Reggae, sau Pop, „Funky Nights” e mai mult decât un eveniment – este deja o tradiție plăcută.

Preț: 20 de lei
Locul desfășurării: Spălătorie, str. Miahi Eminescu, nr. 72
Detalii: Facebook

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente