Un avertisment legat de disparițiile tinerilor din Moldova, devenit viral pe Facebook

mihaelavitan
Foto: PC: Mihaela Vitan

La început de 2016 au apărut mai multe anunțuri despre dispariții ale mai multor tineri din Republica Moldova, în special la Chișinău. În spațiul online a devenit popular un avertisment, a cărui veridicitate nu este deocamdată confirmată, însă echipa #diez vă îndeamnă să aveți grijă.

Iată mesajul care a devenit viral:

„Pentru toți prietenii mei! În contextul disparițiilor fetelor din ultimul timp, vreau să vă avertizez!

Am primit un apel recent și am auzit o istorie care m-a făcut să-mi fie frică să merg acasă singură! O cunoscută de-a noastră mergea acasă și se apropie de ea un copil, și îi cere un leu. Ea îl refuză, după aia el o roagă să-l petreacă nu știu unde și ea, la fel, refuză. Apoi observă că după ea merge o mașină încet!

În final a ajuns cu bine, dar preîntâmpinați-vă oamenii apropiați – e o schemă binecunoscută în Ucraina și Rusia: un copil vă ademenește într-un loc unde deja sunteți așteptați de maturi cu scopuri malefice! Fiți atenți!”

 

Pentru toti prietenii mei! In contextul disparitiei fetelor din ultimul timp, vreau sa va avertizez! Am primit un apel…

Posted by Alina Lupanciuc on Tuesday, January 19, 2016

UPDATE

Inspectoratul Național de Investigații susține că nu există motive de îngrijorare referitoare la bănuielile potrivit cărora mai mulți cetățeni ar fi fost răpiți în scopul traficării acestora.

„Nu s-a demonstrat în niciun caz că ar fi vorba de trafic de ființe umane. În majoritatea cazurilor privind persoanele dispărute e vorba de conflicte familiale, dar mai sunt și cazuri de persoane bolnave psihic care pleacă de acasă”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Diana Sochircă, ofițer de presă la Inspectoratul Național de Investigații.

Potrivit Dianei Sochircă, de la începutul acestui an, au fost depuse 25 de cereri privind dispariția unor persoane și toate au fost găsite, în afară de studenta de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Aceeași sursă afirmă că și în cazul dispariției studentului de la Academia de Studii Economice e vorba de un conflict familial. „Băiatul este, dar are un conflict cu mama și nu-i răspunde la telefon. A fost zilele trecute la examene și mâine mai are unul. Polițiștii au verificat”, ne-a spus Diana Sochircă.

Diana Sochircă susține că și fetița de la Soroca a fost găsită. „Ea fuge în fiecare lună de acasă. E vorba de o fetiță adoptată. Nu știu cine o aduce la Chișinău. Dar a fost găsită și de data aceasta”, susține ofițerul de presă de la INI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente