Cazul studentei dispărute de la USMF. Poliția are trei versiuni preliminare

12494872_217694968568869_6671538186493145306_n
Foto: Photo Credit: Facebook

Forțele de ordine oferă primele detalii oficiale despre cazul studentei de la USMF Nicolae Testimițanu care a fost dată dispărută pe 11 ianuarie curent.

Poliția a fost sesizată privind dispariția studentei Gabriela Pătrașcu la 11 ianuarie, la ora 16.00, de către părinții tinerei. Angajații poliției depun toate eforturile necesare pentru a stabili locul aflării acesteia. Astfel, au apărut trei versiuni preliminare care au fost prezentate astăzi în cadrul unui briefing de presă. Iată care sunt acestea:

1. Studenta s-ar afla în una din mănăstirile țării, așa cum aceasta frecventa des lăcașurile sfinte, fiind o persoană foarte credincioasă. În prezent, sunt verificate mănăstirile și schiturile pentru femei din municipiul Chișinău și raioanele din preajmă;

2. Cu aceasta s-ar fi întâmplat un accident nefericit (moarte accidentală, fie sinucidere). Poliția a depistat precum că fata accesa deseori, în ultima perioadă, pagini web în care sunt descrise modalități de sinucidere;

3. S-ar fi comis o infracțiune în privința persoanei date (răpire, crimă, accident rutier etc.)

În anul 2016 au fost înregistrate 26 de cereri privind dispariția fără urmă a persoanelor, 25 persoane fiind găsite.

Poliția aduce la cunoștința societății că, în majoritatea cazurilor, persoanele părăsesc domiciliul benevol, motivul dispariției fiind conflictele cu familia. La fel, în cele mai dese cazuri, părinții copiilor dispăruți sunt plecați în străinătate, aceștia fiind lăsați în grija bunicilor sau rudelor apropiate. Pe perioada dispariției, minorii fie au vagabondat singuri sau cu alte persoane, fie au locuit la prietenii săi ori la rude.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente