(video) O explozie s-a produs într-o clădire din apropierea Pieței Centrale

1937445_1175848525777269_4779929664702732386_n
Foto: Photo Credit: Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI

O explozie s-a produs într-o clădire de pe strada Bulgară din centrul Capitalei. Trei oameni au fost răniţi. Aceștia au fost transportați la spital.

Potrivit ofițerului de presă al Serviciului Situațiilor Excepționale, Diana Țurcanu, la fața locului s-au deplasat trei autospeciale. Pompierii au localizat flăcările.

Este vorba despre o cantină dintr-un imobil privat. A explodat o butelie de gaz. Sunt patru persoane spitalizate. Explozia a avut loc în incinta clădirii, alte edificii nu au fost afectate, au fost distruse doar geamurile. Este o întreprindere privată şi nu vă pot spune dacă avea toate actele în regulă”, a spus directorul Întreprinderii Municipale „Piaţa Centrală” Chişinău, Veaceslav Balan, scrie Publika.md.

A avut loc deflagraţia pe bulevardul Ştefan cel Mare și Sfânt 74. Patru autospeciale au fost trimise la faţa locului. Persoanele rănite au fost duse la spital. Este prematur să anunţăm cauza exploziei. Ulterior vom reveni cu detalii pentru că la faţa locului lucrează peste 20 de persoane”, a spus ofiţerul de presă al Serviciului Situaţii Excepţionale, Liliana Puşcaşu.

În total au avut de suferit circa 20 de persoane, printre care şi copii. Nouă ambulanţe au fost trimise la faţa locului. Cei mai mulţi au suferit arsuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă, Petru Craveţ.

UPDATE: (13:46) O explozie s-a produs într-o cantină de pe strada Bulgară, la intersecţie cu bulevardul Ştefan cel Mare din centrul Capitalei. Potrivit informaţiilor preliminare, 20 de oameni au fost răniţi în urma deflagraţiei.

UPDATE: (15:30) Ultimele informaţii arată că un număr de 13 persoane au fost rănite.

UPDATE: (16:35) Patru persoane din cele 13 sunt angajați ai cantinei. Administratoarea localului nu a dorit să discute cu presa, însă s-a aflat că ea a luat în arendă încăperea unde lucrează un număr total de opt angajaţi.

UPDATE: (16:36) Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz.

UPDATE: (16:40) Directorul spitalului clinic republican „Emilian Coţaga”, Janeta Buliga, a declarat că printre răniţi nu sunt copii.

UPDATE: (17:00) Actualmente, trei victime se află în secţia Reanimare. Au suferit arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului.

UPDATE: (17:03) Administratoarea localului a fost escortată la Inspectoratul de Poliţie Centru.

Potrivit informaţiilor preliminare, cauza deflagraţiei este o butelie de gaz.

 

Explozie #LaSoacra, Piata Centrala, Chisinau

Posted by Curaj.TV on Saturday, January 9, 2016

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente