Cadou la cei 60 de ani. Pictorul Tudor Zbârnea își lansează biobibliografia activității

10450173_478939928876051_7741534310128683382_n
Foto: Pictorul Tudor Zbârnea - unul din laureații Premiului Național, ediția 2014

La vernisarea celor 42 de lucrări, achiziții ale Ministerului Culturii, donații ale autorilor sau filantropilor care vor fi vernisate mâine la Muzeul Național de Artă al Moldovei, va fi lansată biobibliografia pictorului Tudor Zbârnea. Expoziția se va deschide la ora 15.00.

Biblioteca Națională va lansa biobibliografia cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a pictorului Tudor Zbârnea, director general al Muzeului Național de Artă al Moldovei.

Expoziția de artă contemporană va rămâne deschisă până pe data de 17 ianuarie 2016.

Tudor Zbârnea este absolvent al Colegiului Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” și al Universității de Arte „George Enescu”, Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design, secția pictură, clasa profesorului Corneliu Ionescu. De la debutul din anul 1984 a organizat 30 de expoziții personale și a participat la peste 300 de expoziții reprezentative de artă contemporană în diverse muzee și galerii din Moldova, România și străinătate.

Lucrările artistului se păstrează atât în multiple muzee și colecții publice de stat din țară și străinătate: China, Belarus, Franța, Italia, Kârgâzstan, România, Slovacia, Turcia, cât și în colecții private în Australia, Armenia, Austria, Belgia, Franța, Italia, Germania, Olanda, SUA, Slovacia, Rusia, Venezuela, Israel, Turcia, Finlanda, Cipru, Lituania.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente