(foto, video) Pentru a doua oară cele mai renumite cântece pop au răsunat în varianta simfonică a Chișinău Youth Orchestra

Bubulici Photography-4078
Foto: Pop Simfonic 2

Coldplay, Sting, Justin Timbarlake, Muse și Beyoncé au răsunat astăzi pe scena Palatului Republicii, în interpretarea originală a Chișinău Youth Orchestra și a interpreților autohtoni la cea de-a doua ediție a concertului Pop Simfonic.

Seria de concerte experimentale ale Chișinău Youth Orchestra s-a îmbogățit cu încă o ediție de Pop Simfonic, după ce anii precedenți tinerii muzicieni au reușit să surprindă prin rock simfonic și o primă ediție de pop simfonic. Sub bagheta dirijorală a lui Andriano Marian, au interpretat piese renumite Cătălin Josan, Tania Cerga, Mihail Sandu, Cantabile, Crescendo, Marinela Parlicov și violonistul Dan-Iulian Druțac.

Concertul a fost pregătit în doar cinci zile, ne-a spus dirijorul Andriano Marian: „Este deja un concert experimental tradițional în care propulsăm pe scenă genuri de muzică alternativă. La această ediție am avut un reporteriu mai contrastant, compus din 18 lucrări. Așteptăm feedbackuri pentru a putea programa următorul concert, însă am văzut că publicul a fost încântat, ca de fiecare dată”.

 

Apariția Taniei Cerga a fost catalogată pe bună dreptate ca fiind cea mai sensibilă parte a serii, în special duetul alături de Cătălin Josan, artist care a mai făcut spectacol alături de Chișinău Youth Orchestra și cu alte ocazii.

„Așteptam ca cei de la Chișinău Youth Orchestra să-mi lanseze o astfel de invitație. Cel mai mult mă bucur că piesele mele au fost reorchestrate. Este superb ce s-a întâmplat aici”, a spus Tania Cerga. Cântăreața a reușit să smulgă ropote de aplauze și a revenit în scenă și pentru un bis solicitat.

Tonul unui alt moment culminant al serii a fost dat de tânărul violonist Dan-Iulian Druțac care s-a întors de la Londra, unde studiază în primul an la Conservator: „Chiar îmi era dor să-mi ies din minți aici pe scenă alături de orchestră. E o plăcere. E foarte diferit ceea ce am făcut aici de ceea ce învăț”.

Surpiza serii au fost corul „Cantabile” de la ASEM. Fetele cântă a doua oară alături de Chișinău Youth Orchestra, însă experiența de anul acesta a fost unică, ne-au asigurat ele: „Am introdus anul acesta în repertoriu piese mult mai complicate. A fost un colaj pe care l-am gândit să iasă fierbinte”.

Pop Simfonic 2 face parte din seria de trei concerte sublime pe care orchestra le-a planificat pentru această iarnă, celelalte două fiind Festivalul Național „Colinde, Colinde” și concertul „Arhaic Rococo”, ultimul urmând să aibă loc pe 28 decembrie la Sala cu Orgă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente