Ce înseamnă să fii un leader? Președinții AIESEC din Moldova își împărtășesc experiența

новый коллаж
Foto: Mirela Lungu - Președinte AIESEC Chișinău (stânga), Lilian Reguș - Președinte AIESEC Cahul (centru) și Aliona Bețișor - Președinte AIESEC Bălți (dreapta)

AIESEC este o organizație internațională globală, prezentă în 126 de țări, care are drept scop aducerea unui impact pozitiv în societate, prin dezvoltarea abilităților de leadership în rândul tinerilor.

Zi de zi, în cadrul organizației, tinerii muncesc la maxim în implementarea noilor proiecte și strategii, dezvoltându-se astfel multidimensional, dar ce anume îi motivează pe acești tineri să fie activi și să-și dăruiască aproape tot timpul liber acestei organizații, am încercat să aflăm direct de la ei.

A fi liderul unei organizații internaționale de tineri este o sarcină pe cât de frumoasă, pe atât de responsabilă. Președinții comitetelor locale: AIESEC Chișinău, AIESEC Bălți și AIESEC Cahul ne relatează mai multe despre experiența de președinte și ceea ce îi motivează să activeze cu pasiune și dăruire în această organizație:

 

Mirela Lungu – Președinte AIESEC Chișinău

1

 

Experiența AIESEC m-a învățat multe, m-a schimbat și mi-a dat ocazia să cresc într-un mediu provocator. Este cea mai frumoasă și intensă experiență din viața mea, prin care trec cu mare drag și pasiune, deoarece știu că aduce impact, știu că sunt utilă societății. Continui să activez și să fiu entuziasmată de ceea ce fac, pentru că știu că asta contează, iar acest lucru cred că îl face pe fiecare membru să fie la fel de motivat ca și mine.”

 

Lilian Reguș – Președinte AIESEC Cahul

2

 

Dacă aș vorbi despre experiența mea, cred că aș putea să o exprim mai bine prin emoții, decât prin cuvinte. Nu mă plictisesc niciodată și întotdeauna mi-a plăcut să mă implic în diferite activități și să prind fiecare oportunitate care mi se oferă. Momentul când am înțeles că am găsit ceva ce îmi place cu adevărat să fac a fost prima interacțiune cu AIESEC. M-am regăsit în această organizație și am înteles că, de fapt, sunt omul potrivit pentru a realiza ceva.

Timp de doi ani, fiind vicepreședinte al departamentului de Marketing, am crescut foarte mult pe plan profesional, iar acum mă bucur de cea mai mare responsabilitate pe care o am – să fiu președinte AIESEC Cahul. Ce mă motivează să activez în continuare în această organizație? Oportunitățile pe care le găsesc din plin aici și oamenii care au același scop ca și mine: să ajungă cei mai buni agenți ai schimbării.”

 

Aliona Bețișor – Președinte AIESEC Bălți

3

 

AIESEC este organizația în care am aplicat din întâmplare, iar ceea ce trăiesc acum este ceva special. Crezând că pot deveni aproape oricine și că pot face aproape orice în organizația dată, aplicam pentru toate pozițiile care se deschideau în AIESEC Bălți. Să spun acum că am adus un impact global nu cred că pot, dar ceea ce pot spune cu fermitate este că echipele în care am activat m-au schimbat radical, iar competențele pe care mi le-am dezvoltat și cunoștințele pe care le-am acumulat aici sunt de nedescris.

Acum, devenind președinte AIESEC Bălți, pot susține ferm că pot să contribui la schimbarea oamenilor de aici și modul lor de a percepe nu doar a AIESEC sau a viații de student, dar și a rolului lor ca OM în această societate, importanța luptei pentru umanitate și dezvoltarea acesteia. Ceea ce mă încarcă cu energie și îmi oferă motivație pentru a activa în continuare în AIESEC, după doi ani și jumătate, este faptul că sunt suficient de nebună să cred că eu pot schimba lumea. Experiența în AIESEC este ceva special pentru mine, pentru că eu sunt un iubitor de oameni, un iubitor de valori, de aspirații ale lor și de lucruri nelimitate pe care ei le pot face!

Tinerii lideri din AIESEC Moldova demonstrează zi de zi că atunci când îți pasă și vrei să schimbi ceva în lume, cu un strop de ambiție și curaj, poți reuși.

Nu ezita să te dezvolți multidimensional încă din timpul studenției și să ieși din zona ta de confort, pentru că doar astfel, noi, tinerii, putem să aducem un impact pozitiv în societatea în care trăim.

Dar tu, îți dorești să devii un lider în societatea ta?!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente