(foto) Grupul de inițiativă Tinerii Tehnocrați împlinește un an. Cine sunt aceștia?

tttcollage
Foto: O parte din echipa Tinerilor Tehnocrați

Grupul de inițiativă Tinerii Tehnocrați a luat start la sfârșitul anului 2014 și acesta se identifică ca un grup de tineri profesioniști care vor să contribuie la dezvoltarea societății.

De ce Tehnocrați?

Tinerii spun că au ales această orientare, deoarece în sociologia și politologia contemporană rolul în conducerea societății trebuie să revină specialiștilor din diverse domenii, iar asta înseamnă Tehnocrația.

Tinerii Tehnocrați își propun crearea unui mediu în societate în care tinerii cetățenii gândesc critic, acționează integru și au spirit comunitar.

 

Tinerii Tehnocrați la un an

Pentru a face asta, se încearcă să se creeze o rețea națională a Tinerilor Tehnocrați, formată din persoane care gândesc critic, monitorizează politicile publice și se implică în procesul decizional. Astfel, aceștia împărtășesc cunoștințele și experiențele noastre, creează un mediu de asimilare unde să se aplice principiile tehnocrate.

Printre valorile de bază al acestui grup de inițiativă sunt Tehnocrația, Meritocrația, Integritatea și Inițiativa și responsabilitatea civică.

Cine face parte din echipă

Echipa este diversă, formată din tineri care lucrează în sfera publică, în cadrul ministerelor, cât și a centrului e-guvernare, persoane din think-tank-urile din Moldova, tineri antreprenori din sfera privată cât și tineri care cred în valorile tehnocrate.

Dacă vă identificați cu descrierea tinerilor tehnocrați și aveți întrebări, puteți trimite un e-mail la [email protected] sau un mesaj privat pe pagina Tinerii Tehnocrați.

Ce evenimente au organizat aceștia în timp de un an

Pentru a-și realiza obiectivele, aceștia încearcă să creeze o platformă de discuții pe subiecte de interes public și să organizeze evenimente de networking (dezbateri, seri de lectură, prezentări tematice etc.) Evenimentele publice au caracter bilunar.

Printre evenimente organizate în 2014 și 2015 se numără:

#1. Discuții cu prim-miniștri (trecuți sau actuali) în formatul Adevăr sau Provocare. S-a discutat cu Chiril Gaburici, Valeriu Streleț și se va discuta cu Iurie Leancă.

 

TT
TT
TT

#2. Dezbaterile publice pe tematică actuală: Cum alegem #directorcompetent?, Feminismul în Moldova: lux sau necesitate?, Găgăuzia comeback, Toamna se numără protestele, CyberWăy.md!, Mythbuster: Gagauziya/Разрушители легенд: Гагаузия, No country for old people: Prăbușirea sistemului de pensii din Moldova?

 

TT
TT
TT
TT

Câteva înregistrări ale evenimentelor Tinerilor Tehnocrați le puteți vedea pe Privesc.eu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente