Cea de-a XIII-a ediție a Campionatului Mondial de Jocuri Intelectuale de Ce? Unde? Când? are loc în capitala georgiană, Tbilisi, în perioada 13-14 noiembrie 2015.

La competiție participă mai mulți participanți din Republica Moldova în componența echipelor din România (Carte Blanche), Bulgaria (Asachi), Cehia și Rusia, dar și câteva echipe care reprezintă Moldova – Зелёный трамвай și Google-Moogle.

 

Google-Moogle PC: Natan Garștea

Google-Moogle PC: Natan Garștea

Astfel, Google-Moogle, echipa compusă din Natan Garștea, Polina Meleca, Maxim Sodorov, Serghei Gherghelegiu, Vitalie Eremia și Dan Ursu, a reușit să intre în Top20 echipe participante și să se califice în marea finală din 14 noiembrie.

 

Top 20 din 13 noiembrie

Top 20 din 13 noiembrie

Aici puteți vedea întreg clasamentul din prima zi.

La campionat participă 59 de echipe din 24 de țări (Rusia, Ucraina, Belarus, Georgia, Armenia, Moldova, România, Cehia, SUA, Canada, Elveția, Germania, Marea Britanie, Finlanda, Israel, Kazahstan, Azerbaidjan, Estonia, Lituania, Letonia, Uzbekistan, Polonia, Turkmenistan și Bulgaria). Limba în care sunt jucate întrebările este rusa.

 

PC: Natan Garștea

PC: Natan Garștea

Iată echipele calificate în finală

În finală se califică top5 din echipe la runda preliminară + câte o echipă care este cea mai bună din țara pe care o reprezintă.

 

Echipele calificate în finala campionatului mondial de Ce? Unde? Când?

Echipele calificate în finala campionatului mondial de Ce? Unde? Când?