Drochia: Doi adolescenți au decedat în urma exploziei unei grenade

grenada
Foto: Photo Credit: crime.md

Doi adolescenți în vârstă de 14 și 15 ani, au decedat în după amiaza zilei de astăzi în satul Țarigrad, raionul Drochia, în urma unei deflagrații. Nu au fost stabilite încă toate circumstanțele tragicului eveniment, însă, potrivit primelor informații, ar fi vorba de o explozie a unei grenade de tip F1, aruncată în soba casei, informează PublikaTV.

Apelul privind explozia a fost recepţionat la ora 17.39.

Potrivit colonelului în rezervă Ion Leahu, ar fi vorba despre „ecoul războiului de la Nistru”. Sunt foarte frecvente cazurile de răspândire a muniţiei în rândul populaţiei. Ion Leahu nu consideră că ar fi vorba despre o grenadă F-1, deoarece aceasta are o rază de acoperire de până la 150 de metri şi poate dezafecta chiar maşini blindate uşoare. Astfel de grenade se află în dotarea tuturor structurilor militarizate din ţară, cu excepţia SIS.

Şeful interimar al Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat că specialiştii care s-au deplasat la faţa locului au confirmat că este vorba de o grenadă de tip F-1. În casă se mai aflau doi minori care au aflat de la copiii decedaţi că aceştia ar fi găsit grenada în podul casei bunicilor. Bunicii, la rândul lor, au spus că au cumpărat casa respectivă acum o lună.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj „Bombteh” care va verifica dacă în casa cu pricina ar mai putea fi muniţii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente