Un partid al diasporei moldovenești din Rusia ar putea apărea pe arena politică din Moldova

kalinin
Foto: Alexandr Kalinin PC: epochtimes-romania.com

O nouă formaţiune politică urmează să fie constituită în Republica Moldova, care va fi condusă de liderul gasterbaiterilor moldoveni din Rusia, Alexandr Kalinin, care spune că ideea a venit din Europa.

Preşedintele organizaţiei „Congresul Diasporelor Moldoveneşti”, Alexandr Kalinin, care reprezintă muncitorii moldoveni din Rusia, a declarat, în cadrul unui interviu pentru Tribuna, că înființarea unui partid în baza acesteia a fost dictată de o necesitate. „Principalul scop al programului de partid este reformarea ramurei medicale în Moldova, căci dacă astăzi noi nu vom fi preocupaţi de sănătatea naţiunii, atunci nu vom avea viitor”, a menţionat Kalinin, scrie Adevărul Moldova.

Reprezentantul gasterbaiterilor moldoveni din Rusia se arată convins că niciun partid politic din Republica Moldova nu este capabil să scoată ţara din criza politică şi economică. „Pentru toate partidele existente în Moldova noi vom deveni oponenţi  importanţi. (…) Aş vrea să menţionez că ideea de creare a partidului n-a apărut în Rusia. Propunerea a venit din partea liderilor organizaţiilor diasporei moldoveneşti din Europa. Suntem absolut siguri de faptul că vom accede în Parlament, însă avem dubii vizavi de şansele unor formaţiuni reprezentate astăzi în Legislativ de a trece pragul electoral”, a subliniat Alexandr Kalinin.

Preşedintele „Congresului Diasporelor Moldoveneşti” din Rusia susţine că organizaţia are 50 de mii de membri înregistraţi şi nu este o problemă în ceea ce ţine de colectarea a 5.000 de semnături necesare pentru crearea partidului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente