(video) Valeriu Streleț și-a prezentat demisia. „PD are un scenariu cu PLDM și unul fără PLDM în Alianță”

foto-img_2467
Foto: Photo Credit: GOV.md

Valeriu Streleţ şi-a prezentat demisia în faţa şefului statului, Nicolae Timofti, cu care a discutat şi despre perspectivele viitoarei guvernări.

„Am depus demersul către Preşedinţie. Aceasta este procedura. Am discutat cu domnul preşedinte despre perspectivele următorului Guvern şi proiectele iniţiate care trebuie continuate”, a menţionat Streleţ.

Ex-premierul a precizat că nu mai poate exercita această funcţie din cauza motivului demiterii, pe care, de altfel, îl respinge categoric. „Eu personal, în virtutea unei decizii istorice a Curţii Constituţionale din 22 aprilie 2013, nu pot exercita această funcţie, având în vedere formularea de moţiune – aşa numitele suspiciuni de corupţie, care repet încă o dată că sunt totalmente false şi lipsite de temei. A fost mai repede un moft al cuiva”, a spus ex-premierul.

Cât despre învestirea unui nou Guvern, Valeriu Streleţ a adăugat că cei de la PD au ticluite deja mai multe scenarii. „Au scenariul unul, scenariul doi, cu PLDM, fără PLDM. Dacă au intrat în această aventură politică de a demite un Guvern, care putea construi o majoritate şi fără a fi demis, înseamnă că îşi asumă toate riscurile. Să şi le asume. Din cauza că situaţia nu este deloc simplă, încercarea de a arunca în cârca PLDM eventualele consecinţe – nu o să admitem. O să dezminţim public, fiindcă vina deplină pentru posibilele consecinţe şi evoluţii va aparţine în totalitate Partidului Democrat. Personal lui Marian Lupu şi celor care stau în spatele lui„, a spus Streleţ.

În altă ordine de idei, Valeriu Streleţ a precizat că, cel puţin deocamdată, PLDM nu va participa la negocierile pentru formarea unei noi majorităţi parlamentare. „Suntem în proces de consultări în cadrul partidului. Azi şi mâine vor avea loc şedinţele birourilor politice teritoriale. Duminică o să avem un format mai extins decizional, care se va convoca la Chişinău, după care vom decide, luând în calcul şi opinia tuturor membrilor de partid, cum procedăm mai departe”, a spus preşedintele interimar al PLDM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente