Gum Sellers este o formație de pop-rock din Moldova, înființată în 2012 și care a fost inspirată de către The Killers, Whomadewho, Hot chip, Empire of the sun și Metronomy.

Sursa de inspirație a cântecelor formației Gum Sellers este imaginația și percepția față de lumea înconjurătoare, percepție care a fost puternic influențată de literatura clasică rusească, cunoscută pentru varietatea de imagini, estetică și simbolism din diferite epoci.

Actualmente, formația are 10 cântece care în curând vor fi lansate într-un album.

De unde vine denumirea formației de Gum Sellers?

PC: Gum Sellers

Gum Sellers sau „vânzătorii de gume de mestecat” sunt un simbol al timpului marcat de deficitul și distribuția de gust autentic.

„Noi aparținem generației anilor 80. În acele timpuri, guma de mestecat era ridicată la rang de valută oficială printre adolescenți. Aceasta putea fi schimbată pe orice, mai ales pe lucruri care nu puteau fi cumpărate cu bani. Astfel, această valuta a devenit simbolul deținerii a ceva foarte și foarte special. Buzunarele adolescenților erau pline cu gume de mestecat, astfel puteai împărtăși gustul și putea distribui ceva ce era considerat inaccesibil și abstract. Aceștia nu vindeau și nu cumpărau, aceștia împărtășeau gustul.

Acele timpuri, ca oricare altele, au avut propriul sunet, propria muzică și note muzicale, iar acestea trec prin cântecele noastre”, scriu membrii formației.

Cine face parte din formație?

 

PC: Gum Sellers

PC: Gum Sellers

Mai multe cântece de la ei puteți asculta pe SoundCloud

 

Iar aici este cel mai nou videoclip al lor cu imagini din Chișinău

Mai multe despre formație vedeți pe pagina de Facebook: Gum Sellers sau pe site-ul oficial.