Iată care sunt cele mai dese încălcări comise de șoferii moldoveni în trafic

12193942_704419239701745_833753963_o
Foto: Photo Credit: igp.gov.md

126 de mii de încălcări privind depăşirea limitei de viteză au fost documentate de inspectorii de patrulare în primele nouă luni ale anului 2015. Pentru o asemenea încălcare a Regulamentului Circulației Rutiere, șoferii riscă o amendă de până la 1.000 de lei și 5 puncte de penalizare.

În același timp, peste 43 de mii de șoferi au fost sancționați pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră şi de acordare a priorităţii de trecere, care prevăd o amendă de până la 600 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Alții peste 23 de mii de conducători au fost documentați pentru încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor, ce se sancționează cu o amendă de până la 400 de lei și 3 puncte de penalizare.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă participanții la trafic să respecte regulile de circulație și colegii de trafic, să dea dovadă de maximă vigilență și atenție la volan, să respecte limita de viteză, să nu circule la semnalul roșu al semaforului și să-și cupleze centura de siguranță. Pietonii sunt rugați să traverseze strada doar în locurile permise și să se asigure de fiecare dată că o fac în siguranță.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente