Recomandări de evenimente pentru marți, 20 octombrie

gay
Foto: PC: emlii.com

Această zi de marți este plină de evenimente, care îți vor dezvolta latura culturală și, de ce nu, cea conversațională. Vezi mai jos evenimentele care ți se potrivesc de minune.

#1. Ziua Uşilor Deschise la ONU Moldova, ora 10.00

un

Cu ocazia împlinirii a 70 de ani de activitate a ONU în lume, reprezentanţa din Moldova organizează Ziua Uşilor Deschise. Evenimentul este deschis tuturor. Vor fi patru sesiuni de vizitatori, în funcţie de domeniile de interes. Comunicarea va avea loc în română, rusă şi engleză, traducerea engleză-română fiind asigurată. Detalii despre înregistrare la eveniment găsești aici.

 

#2. Reflecții despre carte, bibliotecă și lectură cu Vitalie Răileanu, ora 10.00

vitalie

Departamentul Informațional Biblioteconomic ULIM te invită la o discuție publică cu Vitalie Răileanu, doctor, poet, critic literar, director al Bibliotecii „Onisifor Ghibu” în cadrul Clubului „Tablete literare pentru studenții secolului al XXI-lea”. Mai multe detalii despre eveniment găsești aici.

 

#3. Primul Forum European al Angajatorilor, ora 13.00

 

O ediției a unui târg de cariere organizat în Moldova
O ediției a unui târg de cariere organizat în Moldova

Pe 20 octombrie, pentru prima dată în Moldova va fi organizat un Forum European al Angajatorilor, la care tinerii profesionişti, studenţii, dar și toți cei interesați au posibilitatea de a se întâlni faţă în faţă cu investitorii străini, unii dintre ei fiind cei mai mari angajatori din țară. Mai multe detalii vezi pe #diez.

 

#4. Ora de conversații în engleză, ora 13.00

flex

Dr. Boyd Johnson de la Universitatea Indiana Wesleyan va explica conceptul de inteligență culturală și va discuta despre implementarea unui proiect de cercetare pus în practică în urma colaborării dintre specialiștii din SUA și din Moldova. Evenimentul va avea loc la American Resource Center, iar detalii despre acesta poți afla aici.

 

#5. DIY Club: Haunted House, ora 15.00

haunted house

Alăture-te echipei creative de la American Resource Center pentru o sesiune specială DIY. Împreună cu voluntarii centrului, vei fi capabil să creezi propria ta casă de fantome. Nu uita să iei cu tine unul din actele tale de identitate – buletin, pașaport sau carnet de student/elev. Mai multe detalii despre eveniment afli aici.

 

#6. Spectacolul „Shakespeare pentru Ana”, ora 19.00

ana

Este un spectacol-document, creat pe bază de interviuri. Interviurile au fost efectuate în închisorile Nr. 10 pentru minori Goian, Nr. 7 pentru femei Rusca și Nr. 6 pentru bărbați Soroca. La interviuri au participat deținuți, deținute și angajați ai sistemului penitenciar, colaboratori și parteneri ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare. Interviurile au fost realizate de Luminița Țîcu și Mihai Fusu în perioada ianuarie-mai 2015. Mai multe detalii despre eveniment afli aici.

 

#8. Ședință Top Toastmasters, ora 19.00

toast

Orice persoană interesată de domeniul Oratoriei și Leadershipului la nivel practic este binevenită la ședințele clubului. Nu este nevoie de o înregistrare în prealabil sau de invitație specială, așa că, dacă ești interesat și curios cum alții depășesc frica de a vorbi în public sau dorești să-ți susții prietenul care va participa în cadrul serii de oratorie, vino în fiecare marți la Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu”, la ora 19.00. Detalii pe Facebook.

 

#9. IQuiz[RO], ora 19.30

iqui

IQuiz este un joc intelectual și distractiv, care adună cea mai bună lume din Capitală. Acesta este un concurs care se petrece într-un local și este format din șase runde tematice. Fiecare rundă constă din 10 întrebări. Rundele au o limită de timp. Obiectivul vostru (al jucătorilor) este de a răspunde corect la întrebări și de a obține cât mai multe puncte în schimbul răspunsurilor corecte. Câștigă acea echipă care a acumulat cel mai mare punctaj spre sfârșitul tuturor rundelor. Mai multe detalii vezi pe Facebook.

 

#10. Filmul „Crimson Peak”, ora 22.20

Edith (Mia Wasikowska), o tânără scriitoare aspirantă din secolul XIX, încearcă să-şi refacă viaţa după un eveniment tragic. Eroina se lasă cucerită de un misterios şi şarmant gentleman, Thomas Sharpe (Tom Hiddleston), care o duce în lugubrul său conac, Crimson Peak. Aici Edith va trebui să o înfrunte pe Lucille (Jessica Chastain), geloasa soră a lui Thomas, şi curând îşi va da seama că imensa reşedinţă „respiră, sângerează şi… îşi aminteşte”. Orarul filmului îl găsești aici.

#diez îți dorește distracție plăcută!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente