USMF „Nicolae Testemițanu” sărbătorește 70 de ani de la fondare cu o serie de evenimente

baner_USMF_site_Aniversar_670x326_VIII1
Foto: Aniversarea a 70-a a USMF ”Nicolae Testemițanu”

În acest an, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova aniversează 70 de ani de la fondare. Manifestația solemnă consacrată aniversării va avea loc în data de 8 octombrie, cu începere de la ora 13.00, la Palatul Național „Nicolae Sulac”.

Evenimentul va fi precedat de un flashmob, organizat de mediciniști în fața Palatului, la ora 12.45. La festivitate au fost invitați: oficiali, reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova, ambasadori, parteneri internaționali, șefi de subdiviziuni, cadre profesoral-didactice, studenți și alți oaspeți.

Vineri, 9 octombrie, va fi inaugurată Aleea savanților și medicilor iluștri, pe care se regăsesc 34 de busturi ale celor mai marcante personalități ale medicinei și farmaciei autohtone, care au contribuit la dezvoltarea și prosperarea Alma Mater și a sistemului de sănătate. Ceremonia va începe la ora 12.00 (str. Nicolae Testemițanu, 27).

Totodată, Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală al USMF „Nicolae Testemițanu” va organiza, în premieră, în data de 7 octombrie curent, olimpiada universitară de simulare – SimOlympic. La competiție vor participa echipe formate din studenți (patru-cinci la număr), care vor fi antrenați în gestionarea anumitor situații critice simulate.

Startul evenimentelor aniversare a fost dat în această duminică, 4 octombrie, la Complexul Sportiv Universitar, unde a avut loc deschiderea oficială a Spartachiadei „Nicolae Testemițanu”. Pe parcursul zilei, s-au desfășurat mai multe competiții sportive: volei, futsal, baschet, șah, joc de dame, tenis de masă, tragerea otgonului și lupta națională Trânta, la care au participat tineri de la USMF „Nicolae Testemițanu” și de la alte opt instituții de învățământ superior din țară. La spartachiadă au mai participat și studenții de la Universitatea de Stat de Medicină din Bucovina, Ucraina.

Programul manifestațiilor aniversare mai include o conferință științifică (organizată în 13 secții tematice), un workshop în domeniul chirurgiei și alte evenimente culturale și sportive.

program

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente