(video) Are doar 18 ani și face contrabandă! Un tânăr, reținut de poliție cu trei tone de alcool etilic

12083975_1655625174696855_549732398_n
Foto: Alcool de peste 100 de mii de lei, fără acte

Trei tone de alcool etilic, fără acte de proveniență, depistate de polițiștii de patrulare. Cazul a fost înregistrat la 29 septembrie, curent, în jurul orei 16.00, pe traseul național, la intrare în satul Sălcuţa Nouă, raionul Căuşeni, unde forțele de ordine au stopat un automobil de model „Mercedes 310”, cu număr de înmatriculare francez.

În rezultatul verificărilor, în interiorul autovehiculului, au fost depistate trei cisterne a câte o tonă fiecare, pline cu un lichid transparent care avea miros specific de alcool etilic. Șoferul de 18 ani, din raionul Ialoveni, nu a putut prezenta niciun act de proveniență a încărcăturii, declarând polițiștilor că o transportă din municipiul Chișinău.

Tânărul a fost escortat la IP Căuşeni, iar autovehiculul cu marfă a fost sigilat până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Preventiv, cazul va fi documentat în baza art. 250 al. 1 Cod Penal al RM „Transportarea, păstrarea sau comercializarea mărfurilor supuse accizelor, fără marcarea lor cu timbre de control sau timbre de acciz”, care prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 10 mii la 20 de mii de lei, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 60 de mii de lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

În continuare se petrec măsuri speciale de investigație în scopul stabilirii tuturor persoanelor implicate în acest caz.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente