Ziua Internațională a Cafelei. Unde găsești cea mai bună cafea din lume

646×404
Foto: PC: adevarul.ro

Astăzi este sărbătorită Ziua Internațională a Cafelei. În secolul XV, arabii au fost primii care au cultivat cafeaua, iar un francez se afla în spatele debutului în 1843 al primului aparat comercial de espresso. De atunci, au fost făcute salturi spectaculoase în ceea ce privește această băutură atât de mult apreciată.

Oamenii sunt din ce în ce mai interesați de unde provine cafeaua, cum este recoltată și cum sunt prăjite boabele. Pentru a răspunde așteptărilor în creștere ale consumatorilor, industria a trebuit să evolueze în producerea unei cești deosebite de cafea.

Iată mai jos o listă a orașelor recunoscute pentru grozava lor cafea:

# Londra 

 

PC: fineartamerica.com

East London se mândrește cu cea mai mare concentrație de magazine de cafea de calitate și cafenele.

Produsul local: Flat white sau cappuccino.

Magazine și cafenele de top: Allpress, Climpson & Sons și Caravan

# Melbourne

 

PC: eatwithroy.com

„Cultura cafelei aici este incredibilă”, spun experții. Orașul găzduiește anual expoziția cafelei.

Produsul local: Piccolo latte.

Magazine și cafenele de top: Axil Coffeehouse Roasters în Hawthorn (322 Burwood Road), Auction Rooms în Melbourne-ul de Nord și Dead Man Espresso in Melbourne-ul de Sud.

# Reykjavik

 

PC: cinqueterrecoffee.ru

După olandezi, scandinavii au cel mai mare consum de cafea per om din lume.

Produsul local: Latte sau cappuccino.

Magazine și cafenele de top: cu șapte magazine, lanțul Kaffitar este reprezentativ pentru Islanda. Stofan și Kaffismidja sunt și ele solicitate.

# Roma

 

PC: bugaga.ru
PC: bugaga.ru

Cafeaua este o parte din cultura italiană. Cu toate acestea, nu e întotdeauna ușor să găsești un espresso decent în capitala Italiei. Se spune că italienii au fost sceptici în a adopta tehnicile moderne ale celor mai buni barista. Însă, atunci când dai de un magazin sau o cafenea cu adevărat specializată, pariul pentru cea mai bună ceașcă de cafea este câștigat.

Produsul local: Espresso

Magazine și cafenele de top: Rosati în Piazza del Popolo, Sant Eustachi lângă Pantheon sau Giolitti, la câteva case vest de Fontana di Trevi.

# Singapore

 

PC: dbites.com

De curând, a îmbrățișat tehnologia modernă espresso. Localnicii sunt obsedați de arta latte, încât a devenit un criteriu de bază pentru o cafea excelentă.

Produsul local: Latte, mocha sau cappuccino.

Magazine și cafenele de top: Strangers’ Reunion in Chinatown, Dutch Colony în piața Pasar Bella și Bukit Timah și Chye Seng Huat Hardware în Little India.

# Seattle

 

PC: laweekly.com

Numărul 1 în America. „Cafeaua este soarele nostru lichid în Seattle”, spune Joshua Boyt, de la Victrola Coffee Roasters, una dintre cafenelele favorite ale fanilor acestei băuturi.

Produsul local: Espresso, cappuccino sau Single-origin.

Magazine și cafenele de top: Victrola Coffee Roasters în Capitol Hill, Empire Espresso în Columbia City și Seattle Coffee Works.

# Viena

 

PC: holiday-tips.com

Reprezintă o parte atât de importantă a culturii vieneze, încât cafenelele de aici au fost pe lista UNESCO în 2011. În Viena, se spune că o cafenea este un loc în care „te poți delecta cu istorie și un spațiu aparte la prețul unei cafele”.

Produsul local: Espresso, cappuccino sau Wienner Melange

Magazine și cafenele de top: Caffe Couture, Essenti sau Coffee Pirates.

# Wellington

 

PC: daintygirl.ca

Deși cafeaua Flat white se pare că a fost inventată la Sydney, băutura a atins perfecțiunea în Wellington, unde a devenit băutură națională. Neoficial.

Produsul local: Flat white

Magazine și cafenele de top: E greu să găsești o cafea proastă în Noua Zeelandă. Flight Coffee Hangar, Memphis Belle și Lamason Brew Bar sunt preferatele publicului.

Veronica Railean

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente